Inventivitatea românilor loveşte şi pe Waze. Celebrul mesaj anti-PSD, ilustrat în aplicaţie ca o pădure la marginea Iaşiului

Inventivitatea românilor loveşte şi pe Waze. Celebrul mesaj anti-PSD, ilustrat în aplicaţie ca o pădure la marginea Iaşiului

Mai este doar o zi până la protestul anti PSD anunţat în Piaţa Victoriei, însă unii dintre români nu au mai avut răbdare. Celebrul mesaj împotriva partidului de guvernământ, apărut prima dată pe plăcuţele de înmatriculare ale unui român stabilit în Suedia, şi-a făcut simţită prezenţa şi în aplicaţia Waze, ilustrat sub forma unei păduri de lângă Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aplicaţia Waze, dezvoltată de o companie din Israel şi cumpărată ulterior de Google, este o platformă care oferă informaţii de trafic, în timp real, utilizatorilor, folosindu-se de datele strânse de la cei care sunt online, agregându-le într-un singur loc. De exemplu, oricine poate raporta prezenţa unei gropi, pentru ca ceilalţi şoferi să aibă asta în vedere atunci când trec prin respectiva zonă.

De asemenea, hărţile pot fi modificate de către utilizatori, pentru a reflecta anumite probleme de precizie sau localizare. Astfel, un român a editat o porţiune din harta Waze pentru România, undeva lângă Iaşi, penttru ca una dintre pădurile din zonă să capete o formă mai „specială”.

În plus, pentru ca un utilizator să poată modifica harta Waze fără aprobarea unui editor autorizat, acesta trebuie să îndeplinească simpla condiţie da a mai fi avut, în trecut, cel puţin zece schimbări aprobate în prealabil, a explicat Paul Dorneanu, editor cu rang înalt pe Waze România, pentru Hotnews.ro.

Astfel a fost posibil ca modificarea să treacă neobservată, cel puţin până la viralizarea acesteia pe internet şi pe Facebook. Între timp, mesajul anti PSD a fost şters din sistem, pădurea „buclucaşă” de lângă Iaşi revenind la forma firească.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: