Google+ are 500 de milioane de membri şi aduce comunităţile pentru utilizatorii care vor grupuri ca pe Facebook

Google+ are 500 de milioane de membri şi aduce comunităţile pentru utilizatorii care vor grupuri ca pe Facebook

Google a introdus funcţia Comunităţi pe reţeaua sa socială. FOTO Captură/Adevărul

Google a publicat noi cifre despre reţeaua sa socială şi se pare că numărul de utilizatori s-a dublat în ultimele şase luni. Şi mai mult de jumătate dintre aceştia sunt activi. Odată cu noile cifre, Google+ a primit şi Comunităţi, o funcţie asemănătoare grupurilor de pe Facebook.

Ultimele cifre despre Google+ au fost prezentate la evenimentul Google I/O din iunie. Atunci, reţeaua avea 250 de milioane de membri, 150 de milioane fiind activi lunar, notează „The Next Web“. Acum, utilizatorii sunt peste 500 de milioane şi, per total, activi sunt 235 de milioane.

Per total, pentru că Google+ include orice serviciu al companiei, cum ar fi magazinul Play Store pentru Android, Picasa pentru poze sau Gmail. Asta înseamnă că dacă ai apreciat ceva într-unul dintre aceste locuri prin contul de G+, eşti contabilizat ca activ. Altfel, activi doar în interiorul reţelei sunt doar 135 de milioane.

Totuşi, Google+ este cea mai puţin accesată reţea socială dintre cele mai mari. Pe primul loc este Facebook, cu aproape şapte ore, în timp ce produsul Google atrage utilizatorul vreme de trei minute. Iar reţeaua fondată de Mark Zuckerberg este şi de două ori mai mare decât Google+, cu peste un miliard de utilizatori înregistraţi şi aproape toţi sunt activi, după cum informa „TechCrunch“ la finalul lunii octombrie.

Funcţia Comunităţi vine ca o replică pentru Grupuri de la Facebook. Asta înseamnă că oamenii se pot grupa virtual pe baza intereselor şi pasiunilor comune. Desigur, comunităţile din care faci parte pot fi setate ca publice sau private, astfel încât utilizatorii să nu creadă că le este încălcată intimitatea. Iar pentru a posta ceva într-un astfel de grup nu este necesar să-l accesezi, ca pe Facebook, ci scrii în fluxul normal, dar selectezi cercul comunităţii căreia vrei să te adresezi.

Google a venit şi cu o actualizare pentru Snapseed, veriunea de Android. Această aplicaţie a fost cumpărat-o în septembrie împreună cu compania Nik Software. Odată cu actualizarea, pentru iOS Snapseed a devenit gratuită. Aceasta este o aplicaţie pentru editare foto. Şi aşa cum Comunităţi e replica pentru Grupuri, Snapseed e un fel de Instagram în ograda Google. Aceasta a fost desemnată aplicaţia anului pentru iPad în 2011.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: