„Generaţia BAC 2013“ e dependentă de Facebook şi învaţă mai uşor de pe internet

„Generaţia BAC 2013“ e dependentă de Facebook şi învaţă mai uşor de pe internet

Tinerii care au susţinut examenul de Bacalaureat în 2013 sunt dependenţi de Facebook şi  învaţă mai uşor prin platforme de e-learning, conform unei analize realizate de Rogalski Damaschin Public Relations pe baza cercetărilor online desfăşurate pe platforma Ivox.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii care au dat examenul de bacalaureat în 2013 se consideră mai degrabă dependenţi de reţelele sociale, nu de smartphone.

53,3% declară ca Facebook este platforma de socializare utilizată cel mai des, urmată de Yahoo Messenger (27,2%), Skype (7,6%), Twitter (6,5%) şi altele.

Spre deosebire de ceilalţi, „Generaţia BAC 2013” are în proporţie mai mare două conturi active pe platformele de socializare (31,3% în cazul adolescenţilor care au împlinit anul acesta 18 ani faţă de 24,9% în cazul celorlalţi respondenţi).

Mai mult,  aceşti tineri apreciază cursurile online ca fiind o metodă foarte bună de a învăţa  şi au urmat cel puţin o dată o astfel de formă de instruire (53,57%).

Ei cred în mai mare măsură decât ceilalţi respondenţi că prezenţa în mediul online le poate influenţa cariera (68,2% dintre cei care au împlinit anul acesta 18 ani, faţă de 58,8% la generaţiile anterioare). 

Ei au încredere în managerii tineri (63,9%) şi consideră că e important să ai un brand personal, însă doar în anumite domenii de activitate (57,7%).

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

citeste totul despre: