GALERIE FOTO Instagram primeşte poze din Coreea de Nord prin Associated Press

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografiile Associated Press din Coreea de Nord sunt pe Instagram. FOTO Adevărul
Fotografiile Associated Press din Coreea de Nord sunt pe Instagram. FOTO Adevărul

„S-a băgat net în Coreea de Nord!“, aşa ar putea fi anunţate ultimele schimbări din această ţară. Internetul 3G este permis şi cei de la Associated Press l-au folosit la publicarea primului mesaj pe Twitter  din această ţară şi la publicare de fotografii pe Instagram. Arată mai bine comunismul prin filtrul aplicaţiei capitaliste?

Pentru străinii care vizitează Coreea de Nord, internetul prin 3G a fost permis şi aceştia l-au folosit pe unele dintre cele mai cunoscute reţele sociale: Twitter şi Instagram. Associated Press se bucură de cele mai multe poze publicate pe Instagram, prin munca lui David Guttenfelder - fotograful principal din Asia, şi a lui Jean H. Lee - cea care conduce biroul de presă din Coreea al agenţiei. 

Lee a publicat primul mesaj pe Twitter pe 25 februarie şi spunea simplu: „Primul meu tweet folosind noul serviciu de Internet de la Koryolink“. Acesta este operatorul prin care este permisă conexiunea la Internet prin 3G. Ea a şi făcut o poză cu iPhone-ul. Mai mult, a scris un articol pe tema aceasta în care spune: „Lucruri banale în lumea social media, dar revoluţionare în Coreea de Nord“.

image

Foto

instagram coree de nord foto associated press
instagram coree de nord foto associated press

gallery-link

Imaginile realizate de Guttenfelder au fost preluate de Instagram şi pe blogul reţelei, într-un articol publicat sub titlul: „Instagramming from North Korea“. Acesta apreciază ceea ce face drept o mare responsabilitate de a împărtăşi cu toată lumea ceea ce vede şi să ilustreze lucrurile cât mai corect posibil. „Simt că s-a deschis o fereastră spre o lume rareori văzută ce cei din exterior“, a mai spus acesta. 

În articolul promovat de Associated Press şi pe Twitter, Jean Lee îşi aminteşte un episod din 2009 când a trebuit să lase telefonul la vamă. De fapt n-a vrut, l-a ascuns într-un buzunar, dar vameşii n-au putut fi păcăliţi. „Fără telefon, fără agendă, fără muzică: a fost ca şi cum aş fi lăsat lumea modernă în spatele aeroportului Sunan şi am păşit înapoi în timp într-o eră învechită“, a spus aceasta.

Pentru cei interesaţi de costuri, cartelele SIM costă 50 de euro, dar tarifele sunt diferenţiate. Un apel spre Elveţia, de exemplu, costă 38 de eurocenţi, în timp ce unul spre SUA este taxat cu 8 dolari pe minut. Mai multe fotografii sunt disponibile pe contul de Instagram al lui David Guttenfelder

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite