FOTO Haz de necaz. Românii, ironici pe Facebook la adresa marilor proiecte de infrastructură. Când „se inaugurează“ autostrada Comarnic-Braşov

FOTO Haz de necaz. Românii, ironici pe Facebook la adresa marilor 
proiecte de infrastructură. Când „se inaugurează“ autostrada 
Comarnic-Braşov

Românii sunt, poate, cel mai inventiv popor atunci când vine vorba de a face haz de propriul necaz. Sătui de atâtea promisiuni deşarte din partea guvernului, conaţionalii noştri au luat cu asalt Facebook şi au umplut reţeaua socială de evenimente fictive, care marchează inaugurări SF ale marilor proiecte de infrastructură.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la autostrada Comarnic - Braşov, până la Aeroportul Internaţional Braşov sau asutostrada Târgu-Mureş - Iaşi, românii au fost deziluzionaţi ani de-a rândul în ceea ce priveşte perspectiva unei reţele de transport mult mai bine pusă la punct. Dacă tronsonul de metrou Drumul Taberei - Eroilor se tot construieşte de mai bine de şapte ani, o autostradă prin munţi pare de domeniul ştiinţifico-fantasticului.

Astfel că românii au zis să fie ironici la adresa autorităţilor şi au marcat inaugurări fictive ale proiectelor promise. Din găselniţele de pe Facebook ne dăm seama că Bucureştenii vor putea circula mai uşor până la munte începând de pe 4 ianuare 2028. Şi asta nu e nimic. Dacă vrem să zburăm din Braşov către străinătate mai avem de ”aşteptat” până pe 5 mai 2048.

Nici nu are rost să intrăm în detalii în ceea ce priveşte o eventuală autostradă care să lege nordul Moldovei de Transilvania. Dacă în realitate ea nu se află nici măcar în stadiul de proiect planificat oficial, pe Facebook deja există un eveniment dedicat inaugurării, pe 3 ianuarie 2050. Trebuie doar să avem răbdare. Mult a fost, puţin a rămas.

FOTO Capturi Facebook

citeste totul despre: