FOTO Facebook aduce un Timeline nou pentru care simplitatea e deviza de bază

FOTO Facebook aduce un Timeline nou pentru care simplitatea e deviza de bază

Timeline-ul de la Facebook intră în 2013 cu un design nou. FOTO Captură/Adevărul

La peste un an de când a introdus Timeline, reţeaua socială Facebook vrea să-i aducă unele modificări. Se pare că va renunţa la design-ul pe două coloane, iar mesajele vor căpăta mai multă importanţă.

Noul Timeline este disponibil, deocamdată, doar unor utilizatori din Noua Zeelandă. Coloana din stânga a cronologiei personale este mai mare, pe când cea din dreapta, care conţine activitatea recentă, pozele sau like-urile acordate, este mai restrânsă, notează The Next Web. Mai mult, această zonă va fi rezervată doar afişării acestor informaţii fixe, nu şi a mesajelor, ca până acum.

În stânga este un Timeline actual, în dreapta cel actualizat

Schimbarea vine cu un plus de simplitate şi uşurinţă în navigare. În acest moment, mesajele apar în ambele coloane şi este cam greu de urmărit tot ceea ce a fost publicat de un utilizator. Avantajul actualului Timeline este posibilitatea de a evidenţia ceva important (highlight). Astfel, mesajele sunt extinse pe cele două coloane. Această funcţionalitate nu mai există în noua versiune.

A fost schimbat şi modul de afişare a informaţiilor de bază ale utilizatorului. Filele „Despre“, „Prieteni“ sau „Fotografii“, împreună cu mai noul „Mai mult“ - care adună muzica, aplicaţiile sau cărţile preferate - ocupă mai puţin loc şi s-a renunţat la folosirea unei imagini pentru fiecare în favoarea textului.

A fost schimbată şi rubrica „Despre“. Design-ul pe două coloane a dispărut, Facebook optând pentru un singur „tablou de bord“ pe care să fie afişate informaţiile personale.

Distribuţia pe hartă a locurilor vizitate

Un reprezentant Facebook a declarat pentru Mashable că schimbările nu ajung decât la anumiţi utilizatori, deoarece sunt încă în faza de testare. „Timeline nu o să arate diferit decât după ce treci dincolo de modulele «Activitate recentă» şi «Aplicaţii»“, a mai spus purtătorul de cuvânt al reţelei. Testele au început din 2012, de prin luna octombrie, şi cel mai probabil până în primăvară noul Timeline va fi disponibil mai multor utilizatori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: