Facebook şi WhatsApp, obligate să dezvăluie mesajele utilizatorilor lor

Facebook şi WhatsApp, obligate să dezvăluie mesajele utilizatorilor lor

Conform Bloomberg, platformele de social media bazate în Statele Unite vor fi forţate să dezvăluie mesajele criptate ale utilizatorilor lor autorităţilor din Marea Britanie şi viceversa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un nou tratat va fi semnat luna viitoare între Statele Unite şi Marea Britanie, cu scopul de a obliga firmele de social media să împărtăşească informaţii în cazul investigaţiilor care se referă la suspecţi de crime deosebit de grave, precum terorism sau pedofilie.

Priti Patel, Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Interne din Marea Britanie, a vorbit despre felul în care planul Facebook de a oferi utilizatorilor săi posiblitatea de a trimite mesaje criptate ar fi un beneficiu major pentru criminali, cerând firmelor din social media să dezvolte ”uşi secrete” prin care agenţiile de securitate să obţină acces la platformele lor.

Facebook a refuzat categoric propunerea, spunând, într-un comunicat, că aceste ”uşi secrete” ar ”submina intimitatea şi securitatea utilizatorilor noştri de pretutindeni”.

Compania va fi nevoită însă să se supună acestui nou acord, care specifică însă că Marea Britanie şi SUA nu vor putea investiga cetăţenii celeilalte ţări, iar Statele Unite nu vor putea folosi informaţii obţinute de la firme britanice pentru cazurile care implică pedeapsa cu moartea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: