Facebook ar urma să lanseze noua sa criptomonedă, GlobalCoin, anul viitor

Facebook ar urma să lanseze noua sa criptomonedă, GlobalCoin, anul viitor

FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla

Facebook lucrează de ceva timp la o criptomonedă proprie, iar zvonurile spun că aceasta urmează să fie lansată anul viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania este aşteptată să facă un anunţ cu privire la criptomoneda pe care ar fi numit-o ”GlobalCoin” în această vară, urmând chiar să o testeze spre sfârşitul lui 2019, conform celor de la ubergizmo.
 
Moneda va fi lansată în aproximativ 12 ţări pentru început, acolo unde va permite cetăţenilor acestora să realizeze tranzacţii fără să utilizeze un cont bancar.
 
GlobalCoin va avea multe dificultăţi de depăşit până să ajungă pe piaţa globală, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere al reglemntărilor. Zvonuri spun că cei de la Facebook au intrat în contact cu diverşi acţionari ai săi, precum Trezoreria Statelor Unite sau firme de transfer valutar, precum cei de la Western Union, pentru a-i ajuta cu problemele mai sus menţionate.
 
Criptomoneda Facebook ar urma să fie un stablecoin, adică valoarea sa va fi legată de cea a dolarului american, pentru a împiedica fluctuaţiile şi volatilitatea care pot fi întâlnite în cazul altor criptomonede, precum Bitcoin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: