Facebook a „uitat“ să cripteze parolele a sute de milioane de utilizatori

Facebook a „uitat“ să cripteze parolele a sute de milioane de utilizatori

Sute de milioane de utilizatori de Facebook au avut parolele „descoperite“ în serverele companiei, unde au putut fi văzute şi accesate de toţi angajaţii reţelei sociale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat postat astăzi, compania a anunţat că, în timpul unui control de rutină efectuat în ianuarie, a descoperit faptul că parolele a sute de milioane de utilizatori erau păstrate în format necriptat pe serverele companiei.

La acestea au avut acces peste 20.000 de angajaţi ai Facebook, conform site-ului krebsonsecurity. O sursă din interiorul gigantului american a vorbit cu jurnalişti ai site-ului, spunând că parolele au fost expuse accesului liber al angajaţilor chiar şi 7 ani, cele mai vechi fiind din 2012.

Facebook a anunţat că nu a găsit dovezi conform cărora parolele ar fi fost accesate sau folosite de angajaţii săi într-un mod ilegal, şi nici că cineva ar fi căutat în mod deliberat anumite parole.

De asemenea, compania a spus că îi va notifica pe toţi utilizatorii ale căror parole nu au fost criptate.

Cei mai afectaţi, în numărul sutelor de milioane, sunt utilizatorii de Facebook Lite, versiunea reţelei sociale folosită în zonele cu o conectivitate scăzută. Au fost însă afectaţi şi câteva zeci de milioane de utilizatori ale altor versiuni de Facebook şi câteva sute de mii de utilizatori de Instagram.

Compania lui Zuckerberg traversează o perioadă nefastă, fiind din nou în vizorul procurorilor federali, după ce ar fi oferit date ale utilizatorilor săi unor companii de telefonie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: