Facebook schimbă radical modul în care nevăzătorii folosesc reţeaua socială

Facebook schimbă radical modul în care nevăzătorii folosesc reţeaua socială

Mark Zuckerberg, fondator Facebook, a anunţat noua funcţionalitate pe contul său. FOTO Adevărul

Cea mai nouă funcţionalitate de la Facebook le permite chiar şi nevăzătorilor să „înţeleagă" pozele la care se uită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Facebook e una dintre companiile care investeşte masiv în inteligenţă artificială, iar cel mai nou produs este un „cititor" de poze pentru nevăzători. Astfel, scopul acestei opţiuni este de a analiza fotografiile şi de a le descrie, aşa cum le înţelege. De multe ori le poate nimeri.

Funcţionalitatea este deja disponibilă pe iOS, iar pentru activarea ei este nevoie să te duci în Setări, la General, apoi Accesibilitate şi să activezi opţiunea VoiceOver. Facebook nu este singura companie care foloseşte inteligenţa artificială pentru a înţelege pozele. O tehnologie similară e utilizată şi de Google Photos şi Flickr, dar şi în cazul lor e departe de a fi perfectă, după cum scrie Playtech.

Chiar dacă e un pas imens pentru acest tip de tehnologie, momentan e limitată: procesează doar anumite concepte şi funcţionează doar în engleză. Totuşi, mai are o utilitate. Facebook va sugera o etichetare pentru o poză doar dacă are cel puţin 80% certitudinea că ştie ce se află în ea.

 

"Suntem capabili să înţelegem ce este într-o fotografie şi să o explicăm cuiva, folosind cuvinte şi inteligenţa artificială. Aceasta este cea mai mare utilitate pentru tehnologia inteligenţei artificiale şi este un pas înainte importante pentru ca toată lumea să aibă acces la informaţie şi să ia parte la conversaţie", a declarat Mark Zuckerberg pe contul său odată cu anunţarea acestei funcţionalităţi.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările