Facebook sare în ajutorul pacienţilor care au nevoie urgentă de sânge

Facebook sare în ajutorul pacienţilor care au nevoie urgentă de sânge

Foto: Facebook

Într-o perioadă în care compania americană, în frunte cu fondatorul ei, Mark Zuckerberg, este pusă la zid pentru implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale americane, Facebook face un pas în faţă în ceea ce priveşte scopul său umanitar şi introduce o funcţie care ar trebui să-i ajute pe cei bolnavi care au nevoie de sânge.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul feature din aplicaţia mobilă va fi disponibil, în primă fază, în India, şi se va lansa începând cu 1 octombrie. În condiţiile în care densitatea populaţiei din statul asiatic este extrem de mare, la fel ca şi numărul locuitorilor, Facebook vrea să profite de acest fapt şi să ajute pacienţii care sunt în mare căutare de sânge pentru transfuzii.

Noua funcţie va permite pacienţilor să fie mult mai conectaţi cu donatorii şi cu spitalele din jur. Astfel că, la o simplă apăsare de buton, aplicaţia trimite un semnal tuturor donatorilor care se află în apropiere, notificându-i pe aceştia despre tipul de sânge de care pacientu are nevoie şi cât de urgentă este situaţia.

Facebook spune că a lucrat împreună cu ONG-uri umanitare şi cu specialişti din domeniul medical pentru a dezvolta această nouă funcţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările