Facebook renunţă la cea mai utilizată funcţie de pe aplicaţia de mobil. Mesajele vor putea fi trimise doar prin Messenger

Facebook renunţă la cea mai utilizată funcţie de pe
aplicaţia de mobil. Mesajele vor putea fi trimise doar prin Messenger

Messenger va singura modalitate de a trimite mesaje pe Facebook de pe smartphone

Facebook îi forţează pe utilizatorii de smartphone-uri să descarce aplicaţia Messenger. Compania a decis să înlăture funcţia de mesagerie instant din aplicaţiile Facebook pentru Android şi iPhone, potrivit TechCrunch.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia reţelei sociale a intrat deja în vigoare, iar unii utilizatori spun că au primit notificări în care li se zice că vor trebui să instaleze aplicaţia Messenger pentru a putea trimite şi primi mesaje pe smartphone-urile lor.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat, pentru The Next Web, că Facebook a observat că oamenii primesc răspunsuri cu o viteză cu 20% mai mare pe Messenger decât pe aplicaţia clasică şi că noi funcţionalităţi vor fi adăugate constant aplicaţiei Messenger.

De exemplu, luna trecută, Facebook Messenger pentru iOS a primit o actualizare care le permite utilizatorilor să creeze discuţii în grup şi să salveze grupurile, pentru avea acces mai rapid la ele.

„Messenger oferă o experienţă rapidă şi de încredere şi pentru noi are logică să ne concentrăm energia şi resursele pe această experienţă“, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Facebook.

Începând cu această săptămâna, din ce în ce mai mulţi oameni vor fi anunţaţi de schimbare. „Utilizatorii vor fi înştiinţaţi de câteva ori înainte ca această schimbare să aibă loc şi vor avea ocazia să afle mai multe despre Messenger şi funcţionalitatea acestei aplicaţii“, a mai spus oficialul companiei.

Totuşi, cei care au terminale cu Android mai puţin performante sau mai vechi nu vor fi afectaţi de această schimbare. Şi utilizatorii de iPad vor putea trimite în continuare mesaje direct din aplicaţia de Facebook.

În ciuda faptului că Facebook a cumpărat aplicaţia WhatsApp pentru suma de 19 miliarde de dolari, reţeaua socială încă îşi promovează aplicaţia proprie Messenger, probabil într-o încercare de a acapara cât mai mult din piaţa mesageriei instant.

Totuşi, faptul că utilizatorii vor trebui acum să descarce două aplicaţii ar putea să îi deranjeze. Voi ce părere aveţi despre această mişcare?

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: