Evaluarea Facebook a scăzut cu 40 de miliarde de dolari în urma scandalului Cambridge Analytica. Nici averea lui Zuckerberg nu stă prea bine

Evaluarea Facebook a scăzut cu 40 de miliarde de dolari în urma scandalului Cambridge Analytica. Nici averea lui Zuckerberg nu stă prea bine

FOTO via Getty Images

Lucrurile merg din ce în ce mai prost pentru Facebook, reţeaua socială creată de Mark Zuckerberg trecând în ultimii ani prin mai multe scandaluri care au zdruncinat serios credibilitatea acesteia. Totul a început cu alegerile prezidenţiale din SUA care au avut loc în noiembrie 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cambridge Analytica, firmă care a lucrat îndeaproape cu echipa de campanie a lui Donald Trump, a strâns date personale de la 50 de milioane de utilizatori de Facebook, fără acordul acestora, pentru a pune la punct o strategie de manipulare a electoratului american. În urma scandalului, Facebook a căzut la bursă cu aproape şapte procente, pierderile înregistrate ridicându-se la 40 de miliarde de dolari.

Acest declin este unul dintre cele mai mare care i s-au întâmplat companiei conduse de Mark Zuckerberg, fapt care a dus la ieşirea acesteia din Top 5 cele mai valoroase afaceri din lume. ”Big 5” este reprezentat în acest moment de Apple, Google, Amazon, Microsoft şi Berkshire Hathaway.

Ca să fie toată reţeta completă, şi averea lui Mark Zuckerberg a resimţit din plin acest scandal. O mare parte dintre bunurile lui Zuck cuprind acţiuni la compania pe care o conduce, astfel că scăderea de la bursă a avut un impact direct asupra evaluării averii sale personale. Acesta a pierdut aproape cinci miliarde de dolari în cursul zilei de luni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările