Facebook Messenger îţi poate gestiona SMS-urile şi schimbă modul în care le foloseşti

Facebook Messenger îţi poate gestiona SMS-urile şi schimbă modul în care le foloseşti

Facebook Messenger devine centrul de mesagerie şi pentru SMS-uri.

Facebook, WhatsApp şi aplicaţii similare au redus numărul utilizatorilor de SMS-uri. Acum, Facebook oferă suport pentru acestea în aplicaţia Messenger pentru a atrage mai mulţi oameni.

Facebook a actualizat aplicaţia Messenger pentru Android şi odată cu noua versiune aceasta devine uloc centralizat pentru toate conversaţiile în format text - bazate pe internet şi pe protocolul clasic SMS. Pasul acesta era firesc încă de când compania a început să ceară numerele de telefon ale utilizatorilor şi să le integreze în Messenger.

Totodată, strategia Facebook era necesară, deoarece modul în care comunici prin SMS-uri este destul de limitat, neputând trimite poze, videoclipuri sau chiar GIF-uri. Facebook Messenger va aduce un grad sporit de diversitate şi interactivitate mesajelor, dacă şi persoana cealaltă va folosi SMS-urile prin aceeaşi aplicaţie. Totuşi, nu vor putea fi trimişi bani, ceea ce Messenger deja permite în SUA, sau GIF-uri. Stickerele sunt însă disponibile, la fel şi mesajele audio. 

Merită menţionat că suportul pentru gestionarea SMS-urilor a mai fost disponibil în trecut, însă a fost eliminat în scurt timp pe motiv ca nu ar fi fost folosit suficient de utilizatori. Între timp, Messenger se apropie de un miliard de utilizatori şi mesageria de acest timp a devenit din ce în ce mai populară, dovadă că şi Apple a preluat caracteristici ale Messenger în iMessage.

Pentru activarea suportului pentru SMS trebuie să bifeze „On” pentru setarea “Default SMS app”, disponibilă în versiunea actualizată a aplicaţiei în Settings. Şi trebuie să fii atent la culori. Vor putea fi diferenţiate de cele obişnuite prin culoare: albastru pentru conversaţii Messenger şi violet pentru SMS-uri.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: