Facebook avea în lucru un proiect prin care voia să colecteze datele medicale ale utilizatorilor săi

Facebook avea în lucru un proiect prin care voia să colecteze datele medicale ale utilizatorilor săi

FOTO via Getty Images

Scandalul Cambridge Analytica, prin care datele personale a 87 de milioane de conturi active de Facebook au fost folosite pentru a influenţa alegeri în SUA şi Marea Britanie, este cel mai important din istoria de aproape 15 ani a reţelei sociale fondate de Mark Zuckerberg în timpul său petrecut la Harvard.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a controla scandalul, Facebook a luat câteva măsuri pemtru a nu îi supăra şi mai rău pe utilizatorii săi. După ce a pus pe pauză lansarea boxei inteligente, un alt proiect controversat are de suferit. Se pare că Facebook voia să pună mâna pe datele medicale ale utilizatorilor săi pentru a putea crea profile de sănătate care să fie folosite apoi de doctori.

Chiar dacă a anulat proiectul, rămâne totuşi întrebarea despre scopul final al Facebook, după ce ar fi colectat datele respective. Şi mai interesant este faptul, că în plin scandal de securitate, Facebook a aplicat noile reguli GDPR pentru Uniunea Europeană, care protejează intimitatea utilizatorilor, însă a refuzat să procedeze la fel şi pentru celelalte zone de pe glob.

De asemenea, reprezentanţii companiei au spus că datele colectate aveau să fie securizate şi neîmpărtăşite cu alte companii terţe, de genul Cambridge Analytica. Acestea aveau să fie folosite pentru studierea şi prevenirea bolilor cardiovasculare, şi a legăturilor dintre acest gen de afecţiuni şi contextul social al bolnavilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările