Facebook lansează o rubrică specială dedicată ştirilor

Facebook lansează o rubrică specială dedicată ştirilor

FOTO: Getty Images

Facebook News este numele noii rubrici, disponibilă pentru moment numai pe teritoriul Statelor Unite, pentru câteva sute de mii de utilizatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scopul Facebook News va fi acela de a include materialele marilor nume din presă, precum Wall Street Journal, USA Today sau BuzzFeed şi se va asemăna cu aplicaţia pe care o are şi Apple, de asemenea dedicată ştirilor. 

Astfel, utilizatorii vor putea vedea o rubrică dedicată informaţiilor esenţiale ale zilei în curs, iar restul ştirilor vor fi personalizate conform cu interesele fiecăruia.

De asemenea, în cadrul Facebook News, utilizatorii vor putea vedea şi materialele realizate de publicaţiile pentru care plătesc (precum Wall Street Journal) şi vor putea ascunde anumite articole, subiecte sau publicaţii pe care nu doresc să le vadă.

Gigantul social media a menţionat într-un comunicat că echipa însărcinată cu filtrarea conţinutului din noua rubrică este independentă, şi nu se află sub influenţa de orice fel din partea companiei. De asemenea, Facebook a anunţat şi că numărul editorilor de presă implicaţi în proiect va creşte pe parcurs. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: