Facebook şi Instagram au „picat“. Cele două site-uri şi aplicaţiile acestora au fost inaccesibile timp de câteva minute

Facebook şi Instagram au „picat“. Cele două site-uri şi aplicaţiile acestora au fost inaccesibile timp de câteva minute

FOTO via Getty Images

Reţeaua socială Facebook a fost inaccesibilă luni, în jurul orei 15.00, timp de câteva minute din cauza unor defecţiuni tehnice. Mai mulţi utilizatori au raportat această problemă, pagina de start a site-ului afişând un mesaj de eroare. Nici aplicaţiile de mobil nu au funcţionat.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 15:30 Reţeaua Facebook a picat, se pare, doar în România şi Ungaria, după cum poate se observa pe harta Downdetector.com.

Încă nu se cunosc cauzele exacte care au stat în spatele problemelor tehnice resimţite de Facebook şi Instagram. Cel mai probabil, eroarea a pornit de la serverele regionale care ”ţin în picioare” atât site-urile companiei, cât şi aplicaţiile acestora.

La ora 15:30, atât Facebook cât şi Instagram funcţionează normal.

Problema nu a fost resimţită de toţi utilizatorii, mulţi dintre aceştia confruntându-se cu probleme mai puţin importante. Timpul de încărcare era simţitor mai mare, însă reţeaua social putea fi încă accesată. De asemenea, nici aplicaţia Facebook Messenger nu a putut fi accesată, deoarece nu se putea conecta la internet.

Pe lângă Facebook, un alt serviciu al companiei americane a suferit şi el probleme tehnice şi a fost inaccesibil. Utilizatorii s-au plans şi de Instagram, atât aplicaţia mobilă cât şi site-ul desktop neputând fi acceate sub nici o formă.

Între timp, problemele au fost remediate şi cele două servicii sunt din nou funcţionale. Timpul total în care Facebook şi Instagram au fost inaccesibile a fost de aproximativ cinci minute.

citeste totul despre: