Facebook Messenger concurează acum direct cu WhatsApp. Îţi vrea numărul de telefon şi contactele din smartphone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook Messenger are şi o altă interfaţă, diferită de aplicaţia originală
Facebook Messenger are şi o altă interfaţă, diferită de aplicaţia originală

Facebook a anunţat noua variantă a aplicaţiei sale de Messenger, care se depărtează de programul mamă şi devine mai independentă. Motivul este simplu: Facebook vrea să devină la fel de cool ca WhatsApp şi alte aplicaţii de mesagerie instantă.

Update-ul a fost anunţat pentru un număr limitat de persoane luna trecută, iar acum a venit pe Android şi iOS. Înainte de update, utilizatorii puteau da mesaje doar prietenilor din Facebook, fără a mai intra pe reţeaua socială. Acum, odată cu introducerea numărului de telefon, putem să adăugăm la lista de contacte şi oamenii care nu ne sunt prieteni în Facebook, dar care folosesc Facebook Meessenger şi sunt în lista de contacte din telefon.

Avantajele Facebook Messenger sunt evidente. Cu un abonament de internet putem să economisim preţul unui SMS. De asemenea, numărul de contacte pe care le avem în Facebook sunt foarte mari şi astfel combinăm cele două universuri. Facebook încearcă să facă acest lucru de când a lansat Facebook Home - aplicaţia care punea un launcher integrat în reţeaua socială pe telefoanele cu Android.

Cu cine luptă Facebook Messenger?

Facebook vrea să se extindă. Vrea să ne conecteze nu pentru a fi dependenţi de ei, ci pentru că dacă mai multă lume foloseşte aplicaţiile lor, chiar dacă nu au cont de Facebook, ei pot vinde publicitate. În plus, există o mare problemă. Tinerii consideră că Facebook nu mai este atât de interesant şi petrec mai mult timp pe WhatsApp.

Rivalii Messenger sunt WhatsApp, populară şi în România, dar şi în Europa. Aceasta are avantajul de a fi disponibilă pe orice dispozitiv. La nivel mondial, foarte populară este Line, mai ales în Asia. De asemenea, aplicaţia Viber, care permite şi apeluri telefonice este folosită de mulţi oameni. Alte aplicaţii populare sunt WeChat sau Kik. 

***

Facebook Messenger pe App Store pentru iPhone şi iPad. 

Facebook Messenger pe Play Store pentru Android. 

***

WhatsApp, dragostea tinerilor

Migraţia graduală a adolescenţilor către aplicaţiile de comunicare instantanee precum WhatsApp, Kakao Talk şi WeChat ar putea face ca Facebook să devină victima propriului succes. Drumul către creşterea până la aproximativ 1,2 miliarde de utilizatori activi pe lună ai Facebook s-a intersectat şi cu mămici, tatici, mătuşi şi unchi care s-au alăturat reţelei de socializare, aceştia postând pe "peretele" copiilor citate inspiraţionale, imagini cu animale drăguţe şi comentarii la fotografiile copiilor. În acest context, nu este de mirare că Facebook nu mai este un loc în care adolescenţii să-şi actualizeze statusul de pe această platformă fără niciun fel de inhibiţii, ci un instrument de comunicare obligatoriu pe care utilizatorii tineri continuă să-l folosească pentru că "toată lumea procedează astfel". Aşadar, toate lucrurile amuzante se întâmplă acum în altă parte, mai exact pe telefoanele lor mobile.

Unul dintre motivele care explică parţial această migraţie constă în creşterea treptată a numărului utilizatorilor de vârsta a treia pe platforma Facebok. Un alt motiv este acela că aplicaţiile de mesagerie oferă conversaţie privată cu prietenii din viaţa reală. Astfel, în loc de "urmărirea pasivă" a activităţii oamenilor, aplicaţiile de mesagerie promovează dialogul instantaneu cu diferite grupuri de prieteni. Astfel, 78% dintre adolescenţi şi tineri folosesc aplicaţiile de comunicare instantanee pentru a stabili o întâlnire, potrivit unui studiu realizat de Youth, potrivit Mediafax.

De asemenea, aceste aplicaţii de comunicare instantanee nu se mai axează doar pe mesagerie, ci sunt adevărate reţele de socializare. Cel mai bun exemplu vine din Asia, fiind dat de platformele de comunicare KakaoTalk (Coreea de Sud), WeChat (China) şi LINE (Japonia). Toate acestea au milioane de utilizatori, WeChat numărând peste 200 de milioane, platforma oferind atât jocuri, cât şi posibilitatea de a distribui muzică.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite