Facebook estimează cât ţine iubirea: dacă ai trecut de primele trei luni, ai putea avea o relaţie pentru cel puţin patru ani

Facebook estimează cât ţine iubirea: dacă ai trecut de primele trei luni, ai putea avea o relaţie pentru cel puţin patru ani

Da, Facebook ştie destule lucruri despre tine pentru a-ţi spune cât durează o relaţie. FOTO Adevărul

Facebook are peste un miliard de utilizatori şi suficiente date cât să spună aproape orice despre aceştia. Cele mai noi analize le-a făcut pe relaţii, cât ţin acestea şi când e riscul să nu meargă ceva bine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spre deosebire de o reţea de matrimoniale, Facebook a „văzut“ mai multe cupluri de-a lungul timpului şi poate analiza mai bine care este „vârsta iubirii“. Într-o notă scrisă de către Mike Develin, reţeaua socială publică rezultatele pe care le-a obţinut din analiza datelor anonime colectate de la utilizatorii săi. În primul rând trebuie notat că, în medie, bărbaţii sunt cu 2,4 ani mai în vârstă decât femeile şi în 67% din relaţii bărbaţii sunt cei mai avansaţi în vârstă.

Totuşi, există şi cele 20% din cupluri în care femeia are o vârstă mai mare decât bărbatul. În graficul de mai jos se vede cum se adânceşte prăpastiei între parteneri, iar după 38 de ani se ajunge la o medie de 4,5 ani. În ceea ce priveşte cuplurile cu parteneri de acelaşi sex, după vârsta de 38 de ani diferenţa scade până la aproximativ 7 ani, în cazul bărbaţilor, pe când la femei fluctuează între 8 şi 9 ani, cu o scădere după 47 de ani.

În ceea ce priveşte căsătoriile, în ţările dezvoltate oamenii ajung să se căsătorească cu persoane de o vârstă relativ apropiată, pe când în ţările în curs de dezvoltare creşte diferenţa. Cea mai mare diferenţă se observă în Egipt, prezentată în partea stânga-sus, unde ajunge la circa 5 ani. În doar 6% din relaţii femeile sunt mai în vârstă decât bărbaţii. La polul opus sunt ţările nordice din Peninsula Scandinavă, unde oamenii tind să aibă relaţii şi căsătorii cu parteneri de o vârstă apropiată. 

„Aproximativ jumătate dintre relaţiile care au trecut de primele trei luni vor ajunge să se păstreze în următorii patru ani sau mai mult“, notează reţeaua socială. Asta nu înseamnă că totul va respecta această regulă, mai ales că Facebook are doar 10 ani şi are peste 500 de milioane de utilizatori abia din 2010, astfel că marja de eroare e considerabilă. Mai trebuie spus că dacă te vei despărţi, cel mai probabil o vei face vara, notează TechCrunch, iar în preajma Valentine's Day eşti predispus la conservarea relaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: