Facebook e imens: are o „populaţie“ mai mare decât cea de pe Pământ în 1900

Facebook e imens: are o „populaţie“ mai mare decât cea de pe Pământ în 1900

Noile cifre ale Facebook sunt impresionante.

Dintr-o reţea socială, Facebook a devenit o companie mamut, care adună mai mulţi utilizatori decât a avut Pământul în urmă cu un secol.

Fun fact: sunt atâţi utilizatori de Facebook în prezent câţi locuitori avea planeta în urmă cu 100 de ani (aproximativ 1,7 miliarde de oameni)“, a spus Mark Zuckerberg, fondator Facebook, după ce a anunţat ultimele cifre ale companiei sale. Conform noilor date, sunt 1,71 miliarde de utilizatori. În anii 1900 trăiau pe Pământ între 1,56 şi 1,71 miliarde de oameni.

Mai mult, Facebook a avut venituri de 6,44 miliarde de dolari în ultimele trei luni, cu o cotă de profit de 2,05 miliarde de dolari, adică circa 30%. Totul din internet, publicitate şi reţele, aplicaţii şi platforme pe care să pierzi sau în care să-ţi investeşti timpul.

Dar Facebook nu mai înseamnă doar facebook.com, ci şi Instagram - peste 500 de milioane de utilizatori, Messenger - peste un miliard de utilizatori, WhatsApp - peste un miliard de utilizatori. Mai mult, sunt peste un miliard de oameni care folosesc aplicaţiile mobile de Facebook, ceea ce face din această companie una cu cel mai mare succes pe zona mobile.

Iar aplicaţia Facebook Lite pentru Android este foarte populară în ţările aflate în curs de dezvoltare, teritorii în care reţeaua socială a înregistrat cea mai mare creştere a utilizatorilor pe mobil. Zuckerberg a insistat pe impactul benefic pe care l-au avut drone precum Aquila pentru sporirea conectivităţi online a unor ţări care până în ultmii câţiva ani nu aveau soluţii de acces facil la internet. Iar Facebook Live a fost o platformă bună pentru a strânge cât mai mult conţinut video.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările