Facebook, ca duminica în familie: populară pentru bunici, unchi şi alte rude care nu îţi plac

Facebook, ca duminica în familie: populară pentru bunici, unchi şi alte rude care nu îţi plac

Facebook a devenit mai mult decât o reţea socială. FOTO AP Images

Că Facebook este cea mai mare reţea socială nu mai e o surpriză, dar ce-i neplăcut pentru tineri este migrarea spre platformă a rudelor, părinţilor şi chiar bunicilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivel global, Facebook are peste 1,5 miliarde de utilizatori. Local, sunt circa 8,5 milioane de membri. ZeList îi adună pe toţi într-un studiu care ar trebui să-ţi arate cam cum sunt vârstele, genul şi stilul de a folosi platforma.

Dacă ai lua acest studiu literalmente, ai crede că circa 95% din utilizatorii de Internet sunt şi pe Facebook şi că cele mai notabile tendinţe sunt scăderea numărului de adolescenţi (3%) şi creşterea masivă a numărului celor de peste 45 de ani (34%). Ce înseamnă însă asta? Că Facebook devine internet, fiind accesibil şi pe înţelesul mai multor oameni. De asemenea, operatorii telecom din România promovează tot mai mult telefoanele inteligente şi pachetele de Internet, iar asta duce la o adopţie accelerată a noilor tehnologii. 

Conform studiului, utilizatorii români de Facebook au crescut cu circa 9% într-un an (martie 2015 - martie 2016) şi s-a înregistrat o stagnare pe intervalul 18-34 ani şi creştere consistentă pe intervalul 34 - 44 ani (+20%). Mai mult, pe intervalul 13-44 ani există cu circa 8% mai mulţi bărbaţi decât femei care utilizează Facebook (3,6 milioane versus 3,3 milioane). Pe segmentul celor trecuţi de 45 de ani, femeile sunt mai numeroase cu circa 15% (850.000 versus 740.000).

Mai trebuie amintit că adolescenţii nu stau doar pe Facebook, ci folosesc platforma pentru chestiuni mai oficiale, cum ar fi grupurile pentru facultate sau liceu ori corespondenţa cu profesori, angajatori, rude din alte ţări. Altfel, pe segmentul tânăr sunt populare Instagram, Snapchat, Tinder şi chiar WhatsApp. Conform ZeList, cea mai cuprinzătoare categorie de vârstă, reprezentativă pentru Facebook, rămâne şi în martie 2016 categoria 25 - 34 ani, cu 2,4 milioane de conturi (28% din totalul conturilor Facebook din România).

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările