Escrocheria de pe WhatsApp care îţi promite bilete gratuite la Ryanair

Escrocheria de pe WhatsApp care îţi promite bilete gratuite la Ryanair

De când serviciile de mesagerie pe internet, de genul WhatsApp sau Facebook Messenger, au devenit atât de folosie, din ce în ce mai mulţi hackeri încearcă să profite de naivitatea oamenilor care se pricep mai puţin la tehnologie şi recurg la diferite şiretlicuri nu chiar foarte inventive.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Reacţia Ryanair: Aceasta nu este o promoţie oficială Ryanair şi a fost raportată autorităţilor competente.”

Cel mai recent exemplu este chiar de azi, de pe WhatsApp, aplicaţie pe care circulă un link fictiv care promite bilete gratuite la Ryanair. Toată schema se bazează pe faptul că operatorul aerian irlandez a împlinit 33 de ani de când e pe piaţă, iar pe această bază Ryanair ar oferi pe gratis câte două bilete pentru fiecare utilizator care accesează linkul din text.

Cu toate că linkul este uşor de depistat ca fiind unul dubios, mai ales datorită accentului de pe litera ”a” din numele site-ului (foto mai jos), mulă lume nu este obişnuită cu aşa ceva şi cade în plasă. Prin astfel de scheme, hackerii urmăresc să îţi fure datele personale şi pe cele bancare, doar cu ajutorul câtorva click-uri, totul pe baza naivităţii utilizatorilor.

Per total, pentr a evita astfel de escrocherii, este indicat să te uiţi de trei ori înante să dai click pentru o ofertă care pare prea bună ca sa fie adevărată. De cele mai multe ori, chiar acesta e cazul.

citeste totul despre: