Cum să verifici dacă datele tale au fost compromise de Facebook în cadrul scandalului Cambridge Analytica

Cum să verifici dacă datele tale au fost compromise de Facebook în cadrul scandalului Cambridge Analytica

FOTO via Guliver / Getty Images

Scandalul Cambridge Analytica a fost cel mai mare dintre cele în care a fost implicată Facebook vreodată, iar Mark Zuckerberg a recunoscut că datele a 87 de milioane de utilizatori au fost utilizate pentru scopuri ilegale, pentru a se influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA şi a referendumului Brexit din Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu lunea următoare, Facebook îi va anunţa pe fiecare dintre cei 87 de milioane de utilizatori ale căror date au fost compromise de această situaţie deranjantă printr-o notificare care le va apărea prima în fluxul de ştiri. De asemenea, dacă nu mai ai răbdare până atunci, poţi verifica personal contul tău la acest LINK.

Chiar dacă România nu a fost o ţară afectată de scandal, Cambridge Analytica a încercat să pătrundă şi pe piaţa autohtonă pentru a îşi oferi serviciile. E bine de efectuat o verificare de rutină pentru a îţi da seama dacă ai fost sau nu afectat de situaţie. Facebook îţi va analiza contul şi îţi va spune dacă tu sau vreunul dintre prietenii tăi aţi fost afectaţi.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit atunci când CEO-ul reţelei sociale care are sediul în California, Mark Zuckerberg, a recunoscut că o serie de conturi au fost compromise, datele lor fiind utilizate în mod ilegal pentru a targeta o campanie de publicitate plătită care să influenţeze alegerile prezidenţiale din Statele Unite, atunci când Donald Trump a câştigat.

Ulterior, s-a dovedit implicarea Cambridge Analytica şi în cazul referendumului pentru Brexit. În cursul zilei de astăzi, Mark Zuckerberg urmează să se înfăţişeze în faţa congresului american pentru a da epxlicaţii cu privire la acest scandal.

citeste totul despre: