Lucrul acesta este posibil pentru că smartphone-urile moderne au devenit camere video performante şi maşinării de editare extrem de capabile. Asta înseamnă că, doar cu un telefon în buzunar, poţi începe să fotografiezi, să editezi şi să publici propriul conţinut. În cele ce urmează, o să-ţi arătăm exact cum să faci acest lucru. 

Setări şi sfaturi

Pentru a face fotografii cu o calitate foarte bună, trebuie să afli cât de potent este telefonul tău, în special camera sa, şi să te asiguri că faci toate setările necesare pentru o calitate maximă. Dacă alegi un iPhone 11 (sau apple iphone xs ), poţi folosi rezoluţie 4K cu 30 fps. În continuare, va trebui să cunoşti partea de hardware - multe camere au sisteme cu obiectiv dublu sau chiar triplu, ceea ce îţi permite să accesezi niveluri mai mari de zoom sau să păstrezi mai multe detalii. Testează camera de pe telefon şi realizează mai multe poze şi filmuleţe până când îţi dai seama de setările potrivite. 

  • Apple iPhone 11 Pro Max, OLED Multi‑Touch 6.5", 64GB Flash, Camera Tripla 12MP, Wi-Fi, 4G, iOS (Auriu) = 6900 leiTelefon Mobil

   

Obiective duble

Pe lângă funcţiile şi caracteristicile specifice telefonului, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să surprinzi cele mai bune imagini, cu un aspect bun. Una din cele mai simple metode este de a te asigura că subiectul tău se află în raza de focus şi că stai nemişcat. Dacă ţii coatele mai aproape de corp, vei avea un echilibru mai bun şi vei putea menţine telefonul nemişcat, pentru o durată mai lungă de timp. De asemenea, pentru focalizare, asigura-te că setezi punctul focal manual atingând ecranul şi menţinând subiectul în vizor. 

Un alt mod de a captura imagini foarte bune pentru conţinut pe YouTube este prin controlul manual, care va necesita, în general, o deblocare de aplicaţii terţe. Acest lucru îţi permite să fii mai creativ sau chiar să accesezi opţiuni de înregistrare de calitate superioară. Pentru a capta audienţa, va fi nevoie de mai mult decât nişte imagini bune. Vei avea nevoie de sunet şi de muzică atrăgătoare. 

YouTube oferă o bibliotecă de muzică bună, aşa că dacă eşti la început, poţi să o foloseşti pe aceasta pentru a o suprapune peste imaginile capturate. Înregistrarea calităţii sunetului în exterior devine puţin complicată, pentru că microfoanele încorporate ale telefoanelor, nu vor fi accesate când te îndepărtezi de dispozitiv. În acest caz, vei avea nevoie de câteva accesorii mici.