Cum a ajuns Facebook să schimbe modul în care îţi petreci vacanţele

Cum a ajuns Facebook să schimbe modul în care îţi petreci vacanţele

Bărbaţii preferă staţiunile cu sporturi de iarnă. FOTO Shutterstock

Cei mai mulţi utilizatori de internet au şi cont pe Facebook. Impactul acestei reţele sociale se vede foarte bine în preferinţele pentru vacanţe.

Jumătate din tinerii din oraşe aleg destinaţiile în funcţie postările şi fotografiile „prietenilor“, susţine Paravion, agenţie de turism online din România. Circa 45% din aceştia, cu vârste de până în 34 de ani, din mediul urban, cu venituri medii şi peste medie, îşi planifică sejururile şi în funcţie de pozele sau impresiile pe care le văd online la cei apropiaţi. Femeile din mediul urban active pe Facebook reprezintă categoria cea mai influenţată de reţelele sociale în alegerea vacanţelor.

Circa 60% din acestea iau în calcul, pe lista scurtă a destinaţiilor de vacanţă, experienţele împărtăşite pe reţelele sociale, prin poze şi recenzii. Cele cu vârste între 25 şi 34 de ani, căsătorite sau într-o relaţie, sunt cele mai active în zona de turism & leisure – în proporţie de 25%. Preferă destinaţiile romantice, precum Paris şi Praga, dar şi pe cele însorite, cu o climă mai călduroasă decât cea din România, cum ar fi Barcelona, Roma sau insulele greceşti.

E interesant de ştiut că pentru femei cele mai convingătoare poze sunt cu peisaje pariziene cu turnul Eiffel, străduţele înguste din Roma, dar şi plajele din bazinul mediteraneean. Bărbaţii, pe de altă parte, apreciază pozele cu peisaje montane, destinaţiile cu atracţii pentru sporturi de iarnă, dar şi pe cele care înfăţişează peisajele urbane din Paris, Roma sau Barcelona.

Bărbaţii din mediul urban, activi, cu venituri peste medie reprezintă aproximativ 30% din totalul celor interesaţi de subiecte de călătorie pe reţelele sociale. Dintre aceştia, tot cei cu vârste între 25 şi 34 ani sunt cei mai predispuşi la a-şi planifica vacanţele în funcţie de ce văd pe Facebook. Aceste tendinţe se vor accentua în următorii ani şi ar trebui să-ţi alegi încă de pe acum cu grijă prietenii ca să ştii unde vei vrea să călătoreşti în viitor.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: