Conturile de utilizator de pe o aplicaţie de chat din China vor putea fi folosite ca acte oficiale de identificare, de genul buletinului de identitate

Conturile de utilizator de pe o aplicaţie de chat din China vor putea
 fi folosite ca acte oficiale de identificare, de genul buletinului de 
identitate

Guvernul chinez este foarte restrictiv atunci când vine vorba de aplicaţii de chat sau de reţele de socializare. Accesul la Facebook sau WhatsApp este strict interzis, iar asta înseamnă că nevoia utilizatorilor s-a îndreptat spre platformele sociale autorizate şi reglementate de către Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

WeChat este cea mai folosită aplicaţie de chat din China, cu peste un milliard de de utilizatori, iar acest lucru le-a dat de gandit oficialilor chinezi care se ocupă cu recensământul şi înregistrarea populaţiei, mai ales ca în acest caz vorbim despre aproape două miliarde de cetăţeni. Astfel că se va demara un program pilot în oraşul Guangzhou, capitala regiunii Guangdong, unde utilizatorii WeChat vor putea folosi conturile lor pentru a se identifica official.

Cu toate acestea, acţiunile pe care le ve putea întreprinde cu ajutorul ”buletinului” WeChat vor fi limitate. De exemplu, chinezii nu vor putea să-şi ia un credit la bancă, exclusiv cu ajutorul aplicaţiei, însă vor putea să-şi înregistreze o firmă cu aceasta. În plus, buletinul digital va putea fi folosit şi pentru înregistrarea în Internet Café-uri.

Decizia luată de China în acest sens este un pas în plus spre digitalizare, unul extrem de important, care se raliază trendului generalist. Dacă această idee va prinde la public, nu este exclus s-o vedem implementată pe scară largă în viitorul apropiat şi, de ce nu, chiar şi în alte ţări.

citeste totul despre: