Contul oficial de Twitter al Facebook a fost spart de un grup de hackeri

Contul oficial de Twitter al Facebook a fost spart de un grup de hackeri

Foto: EPA-EFE

Grupul de hackeri OurMine a preluat în trecut controlul asupra unor conturi deţinute de celebrităţi, jucători de fotbal american şi chiar şi pe cel al CEO-ului Twitter, Jack Dorsey.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, pagina oficială de Twitter a celor de la Facebook a postat un mesaj prin care cei de la OurMine îşi anunţau reuşita. ”Chiar şi Facebook poate fi hack-uit, dar măcar securitatea lor este mai bună decât cea pe care o are Twitter” arăta mesajul grupului de hackeri. 

OurMine a profitat de ocazie pentru a-şi face şi puţină reclamă. Grupul de hackeri îşi vinde serviciile, oferindu-se să verifice ”securitatea unor website-uri şi ale unor conturi de reţele sociale pentru un anumit preţ”, conform Digital Trends.
 
Reprezentanţii Facebook au reuşit să recupereze controlul paginii după câteva ore. Nu este însă prima oară când aceştia sunt ţinta celor de la OurMine, însuşi Mark Zuckerberg fiind victima unui atac al grupului în 2016, când conturile sale de Twitter şi Pinterest au fost sparte deoarece şeful Facebook folosea aceeaşi parolă pentru ambele: ”dadada”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările