Cenzură sau exagerare? Au fost închise conturi care îl parodiază pe Putin

Cenzură sau exagerare? Au fost închise conturi care îl parodiază pe Putin

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, nu se bucură de o imagine prea bună online.

Vladimir Putin este preşedintele Rusiei, dar şi una dintre cele mai parodiate personalităţi. Recent însă câteva conturi online care făceau asta au fost închise.

Conturile pe reţele sociale care parodiază diverse personalităţi nu sunt o noutate, fie că e vorba de Facebook şi Twitter, fie că sunt pe Instagram - cum a fost cazul cu pozele cu mesajele inspiraţionale atribuite lui Vladimir Putin. Recent, preşedintele Rusiei este subiectul închiderii unor conturi de pe Twitter, unde utilizatori ai reţelei publicau glume la adresa lui, subordonaţilor săi sau politicilor sale, scrie Telegraph

Conturi precum DarthPutinKGB sau SovietSergey (parodie pentru Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, între timp reactivat) sunt două dintre conturile afectate de „cenzura“ Twitter. Potrivit companiei, astfel de conturi nu s-au conformat politicii pe care utilizatorii ar trebui s-o ştie când deschid un cont de acest tip. Pe de altă parte, DarthPutinKGB susţine că va reveni, nu a fost însă precis dacă va menţine acelaşi discurs sau va adopta ceva mai „domol“.

Twitter, spre deosebire de Facebook, este o reţea socială ceva mai permisivă şi acceptă astfel de conturi, dar să fie marcate ca atare. „(Aceste profiluri) trebuie să indice explicit că acel profil nu este afiliat cu contul oficial, folosind cuvinte precum parodiefalsfan sau comentator“, susţine Twitter. Contul DarthPutinKGB era activ din 2013 şi cel mai probabil va reveni, conformându-se politicii Twitter.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: