Cea mai mare farsă de pe Facebook te învaţă tot ce trebuie despre internet

Cea mai mare farsă de pe Facebook te învaţă tot ce trebuie despre internet

Facebook oferă opţiuni foarte bune, care pot păcăli oameni (pentru că oamenii sunt... naivi).

Facebook îţi permite să antedatezi mesajele pe care le publici online. Un om a făcut asta, iar oameni de pe internet au luat-o de bună.

Pablo Reyes a reuşit să pară că este un oracol modern, când a scris pe Facebook, în decembrie 2015, că anul acesta Hillary Clinton va deveni prima femeie preşedinte din istoria Statelor Unite ale Americii, lumea va fi stârnită în dezbateri inutile din cauza unei gorile moarte, Prince va muri, Muhammad Ali va muri, Kimbo Slice va muri, Donald Trump va muri. Totodată, el a spus că SUA vor avea parte de cel mai grav atac, ceea ce s-a întâmplat deja.

„Nu încerc să sperii pe nimeni, dar vă veţi aduce aminte de numele meu“, şi-a încheiat acesta mesajul. Desigur, citit acum pare foarte precis şi el pare un adevărat profet. Din păcate şi din fericire, este doar o funcţionalitate a Facebook prin care, chiar şi pe profil personal, poţi publica în trecut mesaje din prezent. Totuşi, succesul lui a fost garantat.

La ora la care am publicat acest articol, mesajul său are peste 150.000 de like-uri, aproape 219.000 de distribuiri şi aproape 30 de comentarii. Numărul aprecierilor, combinat cu cel al distribuirilor, arată cât de naivi sunt oamenii pe internet şi cât de repede iau de bun orice mesaj, deşi informaţia despre funcţionalitatea Facebook era deja online şi reţeaua socială şi-a anunţat deja utilizatorii. 

Desigur, mai era o cale de a afla adevărul. Pentru a vizualiza data iniţială a mesajului trebuie să apeşi pe săgeată prin care accesezi mai multe informaţii. Apoi, More options şi View edit history. Astfel, 13 iunie este data oficială, iar cea vizibilă oricui este 27 decembrie 2015. Ar trebui să ştii ce a spus şi Reyes despre farsa sa. „Nu vreau să spun că oamenii sunt proşti, dar cred că ei trebuie să decidă în legătură cu ceea ce ascultă şi ceea ce spun“, a declarat acesta, conform Playtech.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: