Adevărul Live: Despre alegeri şi online cu Cătălin Teniţă, Zelist

Despre alegeri şi online cu Cătălin Teniţă, Zelist 

Adevărul Live l-a adus în studio pe Cătălin Teniţă de la ZeList, specialist online care a vorbit despre alegerile prezidenţiale din prisma reţelelor sociale şi a blogurilor. Cum a influenţat online-ul primul tur de scrutin? L-a influenţat?

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Teniţă este fondatorul ZeList, site-ul care se ocupă de monitorizarea reţelelor sociale din România, dar şi a blogurilor din ţara noastră. Alegerile din România au fost marcate de o anumită energie diferită faţă de alţi ani pe reţelele sociale, dar pentru mulţi acestea nu par a fi influenţat rezultatul final. Cu toate acestea, discuţiile s-au purtat pe mai multe hashtag-uri decât în alţi ani.

Citiţi mai multe despre online şi alegerile prezidenţiale:

Alegerile prezidenţiale de pe Facebook: „Internetul poate crea o bulă în care să crezi că toţi votează ca tine“

Facebook creează, prin algoritmul său, o bulă online în care trăim fiecare. Algoritmul Facebook este construit în aşa fel încât să ne ofere în News Feed link-urile de la prietenii care împart cu noi aceleaşi opinii, care au dat Like la pagini asemănătoare cu noi. Aşadar, dacă eşti votant de stânga, vei vedea în lista de prieteni mai multe link-uri de la prietenii cu afinităţi de stânga. Acest lucru creează o bulă a opiniilor în care doar cele care ne sunt plăcute ne sunt şi arătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările