Încercările TikTok de a opri răspândirea unui videoclip în care un bărbat se sinucide arată problemele platformei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TikTok FOTO Facebook

Duminică seară, un videoclip în care un bărbat se sinucide a început să devină popular pe TikTok, iar compania încă încearcă să oprească răspândirea sa.

TikTok se confruntă cu o problemă cât se poate de serioasă de duminică seară, după ce un videoclip cu un om care se sinucide a fost urcat în aplicaţie. Reprezentanţii TikTok spun că videoclipul a fost urcat iniţial pe Facebook, apărând ulterior în alte reţele sociale.

Videoclipul pare, la prima vedere, inofensiv, înfăţişând doar un bărbat cu barbă gri care stă în faţa unui birou, iar acest lucru este şi motivul pentru care a apărut în tab-ul ”For You” al aplicaţiei, începând să fie recomandat utilizatorilor. Multe persoane au fost expuse la aceste imagini fără voia lor, iar influencerii de pe TikTok au început să îşi anunţe urmăritorii să nu se uite la clipul respectiv, oferindu-le şi detalii despre cum să îl recunoască.

Videoclipul a fost însă preluat de alte conturi şi este reîncărcat în platformă, evidenţiind astfel o problemă uriaşă pe care o are TikTok. ”Sistemele noastre detectează automat şi interzic videoclipurile pentru că încalcă politica noastră împotriva acestui tip de conţinut” spune un purtător de cuvânt al TikTok, care adaugă că toate conturile care încarcă videoclipul sunt ulterior banate.

Problema pe care o are TikTok este legată de algoritmul său, diferit faţă de cel al altor reţele de socializare. Deşi Facebook, Instagram sau Twitter au şi ele probleme cu moderarea conţinutului, motorul de recomandare al celor de la TikTok face ca acest tip de conţinut să se răspândească mult mai rapid decât pe oricare altă platformă şi să fie dificil de îndepărtat.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite