955 de milioane de utilizatori pe Facebook. 500 de milioane activi, 8,7% falşi.

955 de milioane de utilizatori pe Facebook. 500 de milioane activi, 8,7% falşi.

Multe conturi de pe Facebook sunt false sau reprezintă dubluri FOTO: Shutterstock

Săptămâna trecută, Facebook şi-a anunţat primele rezultate financiare de când a fost listată pe bursă. Reţeaua socială a spus că are 955 de milioane de utilizatori deja. Câţi dintre aceştia sunt conturi false?

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform „Cnet”, Facebook estimează că 8,7% din conturile de pe platforma socială sunt false şi nu reprezintă o persoană. Mai exact, acestea ar fi 83 de milioane de conturi. Se poate observa o creştere evidentă a cifrelor şi a numărului de utilizatori falşi. În martie, Facebook estimase că 5-6% sunt utilizatori falţi sau conturi duplicat. În acel moment, numărul brut era de aproximativ 50 de milioane de conturi.

Specialiştii nu cred că numărul conturilor false a început să crească dramatic în ultima vreme, ci pur şi simplu că Facebook a devenit o companie mai transparentă, de voie, de nevoie. Dacă înainte făceau doar o listă cu utilizatori falşi sau conturi duplicat, acum au detaliat tipul de cont invalid. 

Astfel, 4,8% reprezintă conturi duble, 2,4% reprezintă conturi create de utilizatori individuali pentru o firmă (eveniment nedorit, deoarece pe Facebook există şi pagini de brand) şi 1,5% reprezintă conturi nedorite. Lipsa de dorinţă nu este din partea utilizatorilor, ci din partea platformei sociale. Acestea nu respectă prevederile regulamentelor interioare ale site-ului creat de Mark Zuckerberg.

De asemenea, Facebook a anunţat că peste 500 de milioane de utilizatori sunt activi. Trebuie făcută o menţiune în această privinţă: nu toţi utilizatorii activi intră pe Facebook.com. Mulţi dintre aceştia pur şi simplu se conectează cu un cont de Facebook pe care-l folosesc pentru a comenta sau pentru a avea cont pe un alt site.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările