Un CD care porneste singur

Un CD care porneste singur

Tocmai ati creat un CD pe care ati pus fotografiile familiei si doriti sa le vada oricine din familie, chiar daca nu stie sa lucreze cu calculatorul. Acesta poate fi doar unul dintre motivele pentru

Ce cumparam

Ce cumparam

SCENIC PC de la Fujitsu Siemens Computers cu Intel chipset 865G si tehnologie hyper-threading Pentru a coincide cu anuntul facut de Intel asupra lansarii noului chipset 865G, Fujitsu Siemens

Blue-ray - discuri de 27GB

Blue-ray - discuri de 27GB

Unitatile CD sunt inca pe piata, iar vanzarea de CD-uri inscriptionabile este mai solida ca niciodata, DVD-urile inscriptionabile inca nu au patruns bine pe piata si timpul lor deja s-a scurs?

Pe scurt

Pe scurt

S&T Romania si medicina S&T Romania, important furnizor de servicii IT, a participat zilele trecute la o serie de evenimente de insemnatate majora din domeniul medical, in calitate de distribuitor

Upgrade de BIOS

Upgrade de BIOS

Alarma ! BIOS-ul nu recunoaste noul harddisk. E cazul sa se faca un upgrade de BIOS. Cel mai indicat este sa fie chemat un specialist sau o persoana cu solide cunostinte de IT. In cazul in care acest

JS.Fortnight.B@mm

JS.Fortnight.B@mm

Tip: Script/Mass Mailer Marime: ~6 kbytes Risc: Foarte redus Simptome: fisierul "s.htm" in directorul Windows continand "www.prostol.com"; fisierul "hosts" in directorul Windows continand

JS.Fortnight.B@mm

JS.Fortnight.B@mm

Tip: Script/Mass Mailer Marime: ~6 kbytes Risc: Foarte redus Simptome: fisierul "s.htm" in directorul Windows continand "www.prostol.com"; fisierul "hosts" in directorul Windows continand

Ne grăbim să facem un raport de activitate al Ministerului Cercetării şi Inovării (MCI) pentru 2018, de frică să nu apară unul între timp de genul celui produs de Lucian Georgescu, catalogat de Asociaţia Ad Astra, a cercetătorilor români de pretutindeni, ca „între laudă de sine şi fake-news”. E lung raportul, dar luaţi-vă un popcorn sau o cafea lângă şi lectura va fi mai plăcută.

acum 4 luni · comentarii (0)

În martie, anul acesta, Albert-Laszlo Barabasi, unul dintre cei mai importanţi specialişti din lume în ştiinţa reţelelor, a primit titlul de Doctor Honoris Causa Scientiarum din partea Universităţii de Vest din Timişoara. Prima astfel de distincţie primită de ALB în România. Savantgarde l-a invitat la o discuţie. Şi a acceptat.

acum 7 luni · comentarii (0)

Mi-a atras de departe atenţia bloculeţul modernist din Timişoara: simplu, elegant, simpatic, foarte reprezentativ pentru interbelicul nostru moderat şi cumsecade. Doar când m-am apropiat foarte tare am observat monograma Art Deco cu anul construcţiei – un obicei şi o manieră tipice acelei epoci. Şi atunci am îngheţat: anul marcat acolo nu era o dată de anii ’30, cum m-aş fi aşteptat, ci 1947.

acum 10 luni · comentarii (0)

În anul 2017, Ministerul Cercetării şi Inovării (MCI): (i) nu a început şi finalizat, prin contractare, nicio competiţie majoră de proiecte de cercetare (care să implice echipe de cercetători); (ii) a depăşit termenele prevăzute pentru evaluarea şi contractarea proiectelor depuse în cadrul competiţiilor pornite în 2016; (iii) a executat 81% din bugetul alocat prin legea bugetului de stat, concomitent cu utilizarea creditelor de angajament.

acum 10 luni · comentarii (0)

Cum te influenţează, ca cetăţean român, ce se întâmplă în Parlamentul European: Directiva privind dreptului de autor, care are ca scop modernizarea regulilor ce guvernează piaţa unică digitală, a fost adoptată săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri juridice a organismului cu puteri legislative al UE.

acum 10 luni · comentarii (8)

Săptămâna trecută, The Guardian scria despre un studiu care arată că prezenţa omului în arealul animalelor sălbatice le face mai nocturne. Am căutat-o pe Kaitlyn Gaynor, autoarea studiului, pentru câteva întrebări legate de cercetarea ei. Mi-a şi răspuns prompt, cu puţin înainte de plecarea ei spre Africa, pentru un alt proiect.

acum 10 luni · comentarii (1)

Contemporan cu cei trei pionieri ai aviaţiei mondiale (Vuia, Vlaicu şi H. Coandă), Dumitru Brumărescu este un inventator român aproape uitat. L-am cunoscut în paginile Ziarului Ştiinţelor şi al Călătoriilor (ediţia din data de 3 iulie 1928), unde autorul îl ridică pe acelaşi piedestal cu Thomas Edison şi Bernanrd Palissy.

acum 10 luni · comentarii (0)

Newsletterul Savantgarde este un digest săptămânal de ştiri din domeniul ştiinţelor şi al tehnologiei, dar nu numai, şi apare în weekend. Cum spuneam şi într-un interviu recent pe IQads, are cinci rubrici: una principală (SciTech), trei complementare (Comunităţi Inteligente, Life&Style şi Natură) şi una specială (Espresso). Bineînţeles, dacă vă place, vă puteţi şi abona, la linkul cu pricina de la final.

acum 11 luni · comentarii (0)

Sunt sute de muzici inspirate de ştiinţă. Aşa a fost mereu: Mozart şi Bartok integrau principiile matematice ale proporţiei şi simetriei în operele lor, iar Kate Bush a folosit un alt principiu matematic pentru a compune piesa „Pi”. Sunt doar trei din multele exemple. Şi avem şi cealaltă parte a poveştii: muzica din viaţa savanţilor.

acum 11 luni · comentarii (0)
Postari Recente