BugBear.B

BugBear.B

La sfarsitul saptamanii trecute a aparut un virus informatic deosebit de periculos. Pana acum, diverse ministere, banci si mari companii au fost deja infectate cu Bugbear.B. BugBear.B se raspandeste

Ce cumparam

Ce cumparam

Echipamente multifunctionale (MFP) de la Lexmark Transmiterea electronica a informatiilor in cadrul punctelor de lucru ale unei companii face necesara printarea distribuita, fapt care genereaza in

Un CD care porneste singur

Un CD care porneste singur

Tocmai ati creat un CD pe care ati pus fotografiile familiei si doriti sa le vada oricine din familie, chiar daca nu stie sa lucreze cu calculatorul. Acesta poate fi doar unul dintre motivele pentru

Ce cumparam

Ce cumparam

SCENIC PC de la Fujitsu Siemens Computers cu Intel chipset 865G si tehnologie hyper-threading Pentru a coincide cu anuntul facut de Intel asupra lansarii noului chipset 865G, Fujitsu Siemens

Pe scurt

Pe scurt

S&T Romania si medicina S&T Romania, important furnizor de servicii IT, a participat zilele trecute la o serie de evenimente de insemnatate majora din domeniul medical, in calitate de distribuitor

Blue-ray - discuri de 27GB

Blue-ray - discuri de 27GB

Unitatile CD sunt inca pe piata, iar vanzarea de CD-uri inscriptionabile este mai solida ca niciodata, DVD-urile inscriptionabile inca nu au patruns bine pe piata si timpul lor deja s-a scurs?

JS.Fortnight.B@mm

JS.Fortnight.B@mm

Tip: Script/Mass Mailer Marime: ~6 kbytes Risc: Foarte redus Simptome: fisierul "s.htm" in directorul Windows continand "www.prostol.com"; fisierul "hosts" in directorul Windows continand

Upgrade de BIOS

Upgrade de BIOS

Alarma ! BIOS-ul nu recunoaste noul harddisk. E cazul sa se faca un upgrade de BIOS. Cel mai indicat este sa fie chemat un specialist sau o persoana cu solide cunostinte de IT. In cazul in care acest

În martie, anul acesta, Albert-Laszlo Barabasi, unul dintre cei mai importanţi specialişti din lume în ştiinţa reţelelor, a primit titlul de Doctor Honoris Causa Scientiarum din partea Universităţii de Vest din Timişoara. Prima astfel de distincţie primită de ALB în România. Savantgarde l-a invitat la o discuţie. Şi a acceptat.

luna trecuta · comentarii (0)

Mi-a atras de departe atenţia bloculeţul modernist din Timişoara: simplu, elegant, simpatic, foarte reprezentativ pentru interbelicul nostru moderat şi cumsecade. Doar când m-am apropiat foarte tare am observat monograma Art Deco cu anul construcţiei – un obicei şi o manieră tipice acelei epoci. Şi atunci am îngheţat: anul marcat acolo nu era o dată de anii ’30, cum m-aş fi aşteptat, ci 1947.

acum 4 luni · comentarii (0)

În anul 2017, Ministerul Cercetării şi Inovării (MCI): (i) nu a început şi finalizat, prin contractare, nicio competiţie majoră de proiecte de cercetare (care să implice echipe de cercetători); (ii) a depăşit termenele prevăzute pentru evaluarea şi contractarea proiectelor depuse în cadrul competiţiilor pornite în 2016; (iii) a executat 81% din bugetul alocat prin legea bugetului de stat, concomitent cu utilizarea creditelor de angajament.

acum 4 luni · comentarii (0)

Cum te influenţează, ca cetăţean român, ce se întâmplă în Parlamentul European: Directiva privind dreptului de autor, care are ca scop modernizarea regulilor ce guvernează piaţa unică digitală, a fost adoptată săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri juridice a organismului cu puteri legislative al UE.

acum 4 luni · comentarii (8)

Săptămâna trecută, The Guardian scria despre un studiu care arată că prezenţa omului în arealul animalelor sălbatice le face mai nocturne. Am căutat-o pe Kaitlyn Gaynor, autoarea studiului, pentru câteva întrebări legate de cercetarea ei. Mi-a şi răspuns prompt, cu puţin înainte de plecarea ei spre Africa, pentru un alt proiect.

acum 4 luni · comentarii (1)

Contemporan cu cei trei pionieri ai aviaţiei mondiale (Vuia, Vlaicu şi H. Coandă), Dumitru Brumărescu este un inventator român aproape uitat. L-am cunoscut în paginile Ziarului Ştiinţelor şi al Călătoriilor (ediţia din data de 3 iulie 1928), unde autorul îl ridică pe acelaşi piedestal cu Thomas Edison şi Bernanrd Palissy.

acum 4 luni · comentarii (0)

Newsletterul Savantgarde este un digest săptămânal de ştiri din domeniul ştiinţelor şi al tehnologiei, dar nu numai, şi apare în weekend. Cum spuneam şi într-un interviu recent pe IQads, are cinci rubrici: una principală (SciTech), trei complementare (Comunităţi Inteligente, Life&Style şi Natură) şi una specială (Espresso). Bineînţeles, dacă vă place, vă puteţi şi abona, la linkul cu pricina de la final.

acum 5 luni · comentarii (0)

Sunt sute de muzici inspirate de ştiinţă. Aşa a fost mereu: Mozart şi Bartok integrau principiile matematice ale proporţiei şi simetriei în operele lor, iar Kate Bush a folosit un alt principiu matematic pentru a compune piesa „Pi”. Sunt doar trei din multele exemple. Şi avem şi cealaltă parte a poveştii: muzica din viaţa savanţilor.

acum 5 luni · comentarii (0)

Antonia este din Bucureşti, a studiat şi îşi dă doctoratul în Scoţia, la Edinburgh, şi bate mările şi oceanele lumii îndrăgostită de natură şi luptând să facă lumea mai respirabilă. Am cunoscut-o după ce a câştigat un premiu acordat de Royal Society. Acum e din nou pe valuri şi am întrebat-o dacă n-ar vrea să scrie un jurnal de bord. A acceptat, aşa că îi puteţi citi, pe Savantgarde, însemnările trimise de la capătul lumii.

acum 5 luni · comentarii (0)

Ianuarie 1992: Boutros Boutros-Ghali devine noul secretar general al ONU, iar Jeliu Jelev, preşedinte al Bulgariei; Germania permite accesul publicului la arhivele STASI; Slovenia şi Croaţia îşi câştigă independenţa, iar liderii europeni semnează, la Maastricht, tratatul care punea temelia Uniunii Europene. În România, evenimentul notabil al începutului de an a fost organizarea primului recensământ al populaţiei de după comunism.

acum 6 luni · comentarii (0)