Salvarea datelor vitale

Salvarea datelor vitale

Tot mai multi utilizatori ai tehnicii de calcul moderne au constatat ca au nevoie de un sistem care sa le protejeze datele in cazul unor accidente sau dezastre. La capitolul acidente sau dezastre

Ce cumparam

Ce cumparam

3Com lanseaza noi switchuri Gigabit Ethernet Noua gama se adreseaza nevoilor specifice firmelor mici si mijlocii, in special celor cu un personal dedicat IT redus, care necesita echipament de tip

Win32.Vivael.A@mm

Win32.Vivael.A@mm

Tip: Executable Mass Mailer Marime: 188.928 bytes Raspandire: Medie Risc: Mic Simptome: Scaderea sensibila a spatiului pe hard-drive; Urmatoarele fisiere din directorul windows: command.exe;

BackDoor.Rebbew

BackDoor.Rebbew

Tip: Backdoor Marime: ~39K Raspandire: Redusa Risc: Mediu Backdoor-ul soseste in mesaje de e-mail care apar in urmatorul format: De la: Wells Fargo Accounting Subiect: Re: Wells Fargo Bank New

Ce cumparam

Ce cumparam

Pocket PC 2003 este disponibil pentru Pocket Loox Fujitsu Siemens Noul sistem de operare Pocket PC 2003 este disponibil acum pentru Pocket Loox-urile Fujitsu Siemens. Sistemul de operare Pocket PC

Achizitionarea unui TV tuner

Achizitionarea unui TV tuner

In ultimul timp multimedia reprezinta cuvantul magic. Fascinatia imaginilor in miscare, care a adus cinematograful si televiziunea in topul mijloacelor de divertisment s-a extins astazi in lumea IT.

Ce cumparam

Ce cumparam

Securitate cu DLINK DCS-1000W Wireless Network Camera De curand, DLINK a lansat PC Camera DLINK DCS-1000W cu caracteristici de performanta ce o plaseaza in varful clasei din care face parte. In plus,

IBM achizitioneaza Aptrix

IBM achizitioneaza Aptrix

Aceasta achizitie adauga tehnologie strategica pentru Lotus Workplace si extinde portofoliile IBM de solutii portal si de managament al continutului. IBM a anuntat ca a achizitionat toate actiunile

În martie, anul acesta, Albert-Laszlo Barabasi, unul dintre cei mai importanţi specialişti din lume în ştiinţa reţelelor, a primit titlul de Doctor Honoris Causa Scientiarum din partea Universităţii de Vest din Timişoara. Prima astfel de distincţie primită de ALB în România. Savantgarde l-a invitat la o discuţie. Şi a acceptat.

luna trecuta · comentarii (0)

Mi-a atras de departe atenţia bloculeţul modernist din Timişoara: simplu, elegant, simpatic, foarte reprezentativ pentru interbelicul nostru moderat şi cumsecade. Doar când m-am apropiat foarte tare am observat monograma Art Deco cu anul construcţiei – un obicei şi o manieră tipice acelei epoci. Şi atunci am îngheţat: anul marcat acolo nu era o dată de anii ’30, cum m-aş fi aşteptat, ci 1947.

acum 4 luni · comentarii (0)

În anul 2017, Ministerul Cercetării şi Inovării (MCI): (i) nu a început şi finalizat, prin contractare, nicio competiţie majoră de proiecte de cercetare (care să implice echipe de cercetători); (ii) a depăşit termenele prevăzute pentru evaluarea şi contractarea proiectelor depuse în cadrul competiţiilor pornite în 2016; (iii) a executat 81% din bugetul alocat prin legea bugetului de stat, concomitent cu utilizarea creditelor de angajament.

acum 4 luni · comentarii (0)

Cum te influenţează, ca cetăţean român, ce se întâmplă în Parlamentul European: Directiva privind dreptului de autor, care are ca scop modernizarea regulilor ce guvernează piaţa unică digitală, a fost adoptată săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri juridice a organismului cu puteri legislative al UE.

acum 4 luni · comentarii (8)

Săptămâna trecută, The Guardian scria despre un studiu care arată că prezenţa omului în arealul animalelor sălbatice le face mai nocturne. Am căutat-o pe Kaitlyn Gaynor, autoarea studiului, pentru câteva întrebări legate de cercetarea ei. Mi-a şi răspuns prompt, cu puţin înainte de plecarea ei spre Africa, pentru un alt proiect.

acum 4 luni · comentarii (1)

Contemporan cu cei trei pionieri ai aviaţiei mondiale (Vuia, Vlaicu şi H. Coandă), Dumitru Brumărescu este un inventator român aproape uitat. L-am cunoscut în paginile Ziarului Ştiinţelor şi al Călătoriilor (ediţia din data de 3 iulie 1928), unde autorul îl ridică pe acelaşi piedestal cu Thomas Edison şi Bernanrd Palissy.

acum 4 luni · comentarii (0)

Newsletterul Savantgarde este un digest săptămânal de ştiri din domeniul ştiinţelor şi al tehnologiei, dar nu numai, şi apare în weekend. Cum spuneam şi într-un interviu recent pe IQads, are cinci rubrici: una principală (SciTech), trei complementare (Comunităţi Inteligente, Life&Style şi Natură) şi una specială (Espresso). Bineînţeles, dacă vă place, vă puteţi şi abona, la linkul cu pricina de la final.

acum 5 luni · comentarii (0)

Sunt sute de muzici inspirate de ştiinţă. Aşa a fost mereu: Mozart şi Bartok integrau principiile matematice ale proporţiei şi simetriei în operele lor, iar Kate Bush a folosit un alt principiu matematic pentru a compune piesa „Pi”. Sunt doar trei din multele exemple. Şi avem şi cealaltă parte a poveştii: muzica din viaţa savanţilor.

acum 5 luni · comentarii (0)

Antonia este din Bucureşti, a studiat şi îşi dă doctoratul în Scoţia, la Edinburgh, şi bate mările şi oceanele lumii îndrăgostită de natură şi luptând să facă lumea mai respirabilă. Am cunoscut-o după ce a câştigat un premiu acordat de Royal Society. Acum e din nou pe valuri şi am întrebat-o dacă n-ar vrea să scrie un jurnal de bord. A acceptat, aşa că îi puteţi citi, pe Savantgarde, însemnările trimise de la capătul lumii.

acum 5 luni · comentarii (0)

Ianuarie 1992: Boutros Boutros-Ghali devine noul secretar general al ONU, iar Jeliu Jelev, preşedinte al Bulgariei; Germania permite accesul publicului la arhivele STASI; Slovenia şi Croaţia îşi câştigă independenţa, iar liderii europeni semnează, la Maastricht, tratatul care punea temelia Uniunii Europene. În România, evenimentul notabil al începutului de an a fost organizarea primului recensământ al populaţiei de după comunism.

acum 6 luni · comentarii (0)
Postari Recente