Zmeu pe traseu: o aplicaţie te ajută să nu te mai rătăceşti în munţii Bucegi

Zmeu pe traseu: o aplicaţie te ajută să nu te mai rătăceşti în munţii Bucegi

Ca să nu te rătăceşti (prea uşor) pe aceste creste, ai putea folosi o aplicaţie.

Dacă eşti pasionat de plimbări pe munte sau drumeţii duse la extrem, cu siguranţă ai avea nevoie de un ghid. Iată o aplicaţie care ar putea face asta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Tomescu şi Alin Tudor au dezvoltat o aplicaţie, Zmeu Bucegi, pentru iPhone prin care poţi explora mai bine traseele montane din munţii Bucegi. Sunt incluse 40 dintre acestea, folosind baza de date a OpenStreet Maps, plus alte 130 de atracţii cu informaţii de contact şi link-uri către Wikipedia si Carpati.org. Mai mult, fiecare traseu poate fi vizualizat şi în modul Flyover, o hartă 3D a muntelui.

Cei doi creatori susţin că aplicaţia Zmeu Bucegi arată localizarea utilizatorului, bazându-se pe latitudine, longitudine şi altitudine, iar dacă n-ai Internet, nu-i problemă, deoarece are şi mod offline. Utilizatorul poate trimite prietenilor o imagine cu harta sa şi cu poziţia pe hartă. În viitor, ei doresc să mai adauge alte grupe montane plus noi funcţionalităţi.

O caracteristică utilă în aplicaţie este şi că vine cu un mic set de informaţii, care ajută utilizatorii să utilizeze setările optime pentru a conserva cât mai multă baterie - iar autonomia este crucială într-o aşa zonă. Sfaturi precum activarea Low Power Mode - despre care Apple susţine că mai prelungeşte autonomia cu câteva ore, în funcţie de procentajul la care o activezi, dar şi închiderea datelor şi reducerea luminozităţii ecranului sunt folositoare. Unii le ştiu, pentru alţi utilizatori se vor dovedi sfaturi foarte bune.

De asemenea, sunt folositoare şi butoanele care permit apelarea rapidă a salvamontiştilor sau a numărului de urgenţă 112. Un review mai amplu al aplicaţie este disponibil la PlaytechZmeu Bucegi este aici, în App Store.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

citeste totul despre: