Xiaomi vrea să lanseze 12 telefoane cu capacităţi 5G în 2020

Xiaomi vrea să lanseze 12 telefoane cu capacităţi 5G în 2020

Xiaomi Mi Mix 3 5G este unul dintre puţinele telefoane care permit utilizatorilor să se conecteze la reţelele 5G din Capitală.

Lei Jun, CEO-ul companiei din Beijing, a anunţat planul în cadrul World Interet Conference, organizată la Wuzhen, China, şi a cerut operatorilor de telecomunicaţii să grăbească procesul de expansiune a reţelelor 5G.

Ştiri pe aceeaşi temă

Xiaomi are un plan curajos de a lansa o duzină de smartphone-uri noi anul viitor, toate cu capacităţi de conectivitate 5G. Dispozitivele vor fi variate, încadrându-se atât în zona de flagship, cât şi în cea de mid-range.

Motivul acestui plan de lansare în masă îl constituie teama producătorului chinez că telefoanele 4G nu vor mai fi la fel de căutate în 2020, exprimată chiar de CEO-ul companiei, citat de Reuters.

Cota de piaţă a companiei în China a scăzut cu două procente faţă de anul trecut, însă Mi 9 Pro 5G este un telefon aflat la mare căutare, iar magazinele locale nu au putut face faţă cererilor. Cu toate acestea, Xiaomi a înregistrat o creştere importantă în piaţa europeană, ajungând la o cotă de piaţă de 9,5%, cu trei procente mai mult decât în anul anterior.

De altfel, Xiaomi a intrat recent şi pe piaţa din România, lansând oficial primul său telefon în piaţa noastră, Redmi Note 8 Pro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: