Xiaomi Mi Note 10, mid-range premium cu 5 camere, baterie mare şi preţ bun [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu

Xiaomi Mi Note 10 e primul smartphone din categoria mid-range premium al producătorului chinez pe care-l testez şi la prima vedere arată şi se mişcă super.

Note îmi aminteşte de Samsung, marginile curbate de S7 Edge, dar cel mai mult seamănă cu Huawei P30 Pro.

Lăsând la o parte asemănările, Xiaomi Mi Note 10 arată şi se simte excelent în mână, datorită feţelor de sticlă protejate cu Gorilla Glass 5 şi şasiului de metal, aluminiu mai precis. Am primit modelul Glacier White, cu spate alb, cu o nuanţă uşor albastră. Imi place că, deşi e sticlă, nu rămân amprentele, ca să-l şterg tot timpul. În pachet găseşti şi o husă transparentă pentru protecţie, gen căzături sau zgârieturi, binevenită pentru că forma şi sticla îl fac foarte alunecos.

Ecranul e tip AMOLED cu diagonala de 6.47 inci, rezoluţie 1080 x 2340, raport 19.5:9, HDR10 şi  funcţie Always-on display. Xiaomi spune despre ecran că are o luminozitate de 600 niţi. Se vede cu ochiul liber că e foarte luminos şi n-am avut nici o problemă să fotografiez cu el în soare puternic. În partea centrală, sus are un notch de tip lacrimă pentru camera de selfie, care poate fi ascuns din setări.

Găsim cel puţin două moduri de reglaj al ecranului, după temperatura de culoare (Default/Warm/Cold) şi după culori (Auto/ Saturat /Standard). Eu l-am lăsat pe setările automate şi am fost foarte mulţumit.

Xiaomi Mi Note 10 specs ecran

Specificaţii

Xiaomi Mi Note 10 e dual-SIM, are un procesor Snapdragon 730G (8nm), un procesor grafic Adreno 618, 6GB memorie RAM şi 128GB de stocare (UFS 2.0), fără posibilitatea adăugării de card microSD. Conectivitate 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 ( A2DP, LE, aptX HD), NFC şi infraroşu, radio FM, Jack de 3.5 mm, USB-C 2.0 etc. Sistem de operare Android 10 (Q)  cu interfaţă MIUI 11.

Camere / experienţa FOTO VIDEO 

Xiaomi Mi Note 10 e în top "Camera Phone" în 2020 şi dacă-l compari la preţ cu competiţia, câştigă detaşat. Şi dacă tot vorbim de topuri, DXOMARK  în acest moment e condus tot de un Xiaomi, Mi 10 Ultra. Lăsând la o parte topurile, e ok să întrebi ce are Mi Note 10 aşa special şi ce poate face?

Xiaomi Mi Note 10 FOTO Adrian Pogîngeanu

Păi are 5 camere pe spate:

  • una wide (25 mm) şi 108 MP (7P lens), f/1.7,  PDAF, Laser AF şi stabilizare optică
  • una tele (50mm - 2X zoom optic) de 12 MP, f/2.0 cu Dual Pixel PDAF
  • a doua tele (3.7X  zoom optic) de 8 MP, f/2.0, cu PDAF, stabilizare optică şi 5x zoom hibrid
  • una ultrawide (13mm) 20 MP, f/2.2
  • una macro de 2 MP, f/2.4

Să punem în ordine distanţele focale fixe şi pe cele cu zoom optic ca să înţelegem ce avem aici: 13 mm - 25 mm - 50 mm (2X) - 92.5 mm (3.7X). La acestea se adaugă 5X zoom hibrid şi până la 50X zoom digital  şi camera de macro. Practic, sistemul de camere e un all-around, acoperă toate nevoile unui utilizator, fie el şi pretenţios.

Destul cu partea tehnică, pozele sunt la nivelul aşteptărilor, culori vii, gamă dinamică medie, detalii suficiente. Meniul e simplu, dar complet având opţini şi pentru avansaţi.

image

Camera de 108 MP e impresionantă ca detalii, dar nu foarte comodă. Nu poţi face zoom când fotografiezi şi pozele rezultate sunt atât de mari, 12032x9024 (peste 20 MB) încât sunt greu de folosit online. 

Zoom-ul optic e binevenit şi are o calitate bună, zoom-ul hibrid e decent. Am folosit si 10x şi 20x până la maximum de 50x. Părerea mea e că 10X e suficient pentru orice nevoi.

Moara lui Assan, un monument (istoric) al nepăsării.

Xiaomi Mi Note 10  colaj distante focale

Fotografie de zi. Un bărbat ia două găleţi de apă dintr-o fântână arteziană, în faţa Casei Poporului. Apare un paznic care-i spune ceva, dar omul cu găleţi îl ignoră. Centrul Bucureştiului, circa 2020.

image

Fotografiile de noapte sunt bune ca expunere, culori şi detalii, uneori însă focalizarea e lentă.

Parcul Alexandru Ioan Cuza.

image

Colaj flori pozate în mod Portrait.

image

Camera de selfie din ecran e wide (26 mm) dispune de 32 MP, f/2.0, HDR. Filmează până la1080 / 30fps.

Clip video 4K/ 30 fps, trafic în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Clip Video 4K/ 30 fps, filmare de noapte. E mai bună decât m-aş fi aşteptat. De obicei telefoanele care fac poze bune noaptea pierd la capitolul video.

La ce posibilităţi de filmare şi fotografiere oferă Xiaomi Mi Note 10, ar trebui să fac un review separat doar pentru foto-video, dar mă opresc aici.

Sunetul pe singurul difuzor din stânga jos nu e cel mai puternic, dar e suficient şi apreciez că la maximum nu distorsionează. Basul e bun, la fel şi înaltele, iar în ansamblu se descurcă foarte bine. Probabil singura nemulţumire la acest capitol e că în gaming l-am acoperit deseori. În funcţie de căştile pe care le foloseşti te poţi bucura de o experienţă îmbunătăţită pe partea de sunet. Eu am testat telefonul cu căştile de gaming Trust GXT 444 Wayman Pro şi basul a zburat la cer.

Autentificarea cu amprentă, pe ecran, se completează foarte bine cu cea de recunaştere facială şi împreună funcţionează foarte bine. 

image

Gaming

Call of Duty: Mobile

Asphalt 9: Legends

Garena Free Fire: 3volution

Bateria Li-Po cu o capacitate de 5,260mAh e uriaşă pentru un smartphone pe care nu-l poţi caracteriza drept gros. Vine la pachet cu un încărcător rapid la 30W, care promite o încărcare 0-100% în 65 de minute. AccuBatery, aplicaţia pe care o folosesc de obicei pentru estimarea SOT(screen on time - ecran permanent aprins) mi-a arătat aproape 12 ore, ceea ce e grozav. 

Xiaomi Mi Note 10 test AccuBattery

Teste sintetice - de la stânga la dreapta, Antutu, 3DMark şi Geekbench 5.

Xiaomi_Mi_Note_10_colaj teste sintetice

Pachetul conţine smartphone, încărcător, husă, cheiţă, manuale.

De ce mai vorbim despre Xiaomi Mi Note 10 după aproape un an de la lansare? Ei bine, pentru că e în continuare un smartphone grozav, cu aspect premium şi camere foarte bune, la un preţ imbatabil, circa 2000 de lei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite