Veşti noi din lumea Microsoft: achiziţia Nokia va fi gata în primăvară şi Windows Phone 8.1 Blue „învaţă“ trucuri noi

Veşti noi din lumea Microsoft: achiziţia Nokia va fi gata în primăvară şi Windows Phone 8.1 Blue „învaţă“ trucuri noi

Windows Phone „Blue“ va veni în această primăvară. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul

Primăvara aduce două mari schimbări pentru Microsoft. În primul rând, va finaliza până în martie achiziţia Nokia, apoi, din aprilie, va oferi Windows Phone 8.1 pentru telefoanele cu sistemul său mobil de operare. Windows Phone „Blue“ va prelua unele dintre caracteristicile Windows-ului pentru tablete şi PC-uri.

„(...) finalizarea achiziţiei Nokia de către Microsoft, anunţată pe 3 septembrie 2013, nu va fi afectată. Tranzacţia este aşteptată să se încheie în primul trimestru al anului 2014, fiind condiţionată de aprobări şi alte condiţii speciale“ este mesajul prin care Nokia anunţă că până la finalul lunii martie nu vom mai vorbi de această companie drept producător de telefoane mobile, ci de divizie a Microsoft, potrivit The Verge. Mai mult, noul director Satya Nadella al Microsoft şi-a fixat ca domenii importante mobile şi cloud, iar pe cel dintâi Nokia va fi cel mai important pilon.

Veştile noi despre Windows Phone 8.1, după cum informează The Verge, sunt că utilizatorilor li se va permite să aibă un fundal după bunul plac, aşa cum Microsoft a permis în versiunea de Windows 8.1 pentru PC-uri şi tablete, iar live tile-urile vor putea fi, de asemenea, personalizate cu o imagine la alegere. Asta nu aduce un plus de performanţă sau de utilitate, doar face Windows Phone să pară un sistem de operare mai uşor de personalizat.

Pe măsură ce ecranele telefoanelor cu Windows Phone devin mai mari, a se vedea Nokia Lumia 1520, Microsoft ia în calcul să creeze un layout cu trei coloane pentru ecranul de start. În plus, Microsoft dezvoltă şi browser-ul Internet Explorer 11 prin care să permită încărcarea şi descărcarea de conţinut, dar şi sincronizarea filelor deschise între telefon şi tabletă sau PC, cum se întâmplă deja în Chrome sau Firefox (dacă ai un cont configurat).

Cum ar arăta Windows Phone 8.1

Microsoft se inspiră destul de bine de la adversari, iar pentru IE11 ar împrumuta şi un mod de lectură, cum a introdus Apple în Safari acum câţiva ani (Reader Mode). Dincolo de browser, Microsoft le-ar permite dezvoltatorilor să introducă opţiuni de înregistrare a sunetului şi editare video în aplicaţiile lor. Şi există suport pentru conectare wireless, prin Miracast, la un televizor sau un alt dispozitiv. Totuşi, această funcţionalitate e încă incertă pentru Windows Phone 8.1 şi ar putea fi luată în calcul doar pentru o eventuală actualizare până la finalul anului.

Află mai multe despre Microsoft: 

Cât de bine merge Windows 8? Microsoft anunţă 200 de milioane de copii vândute

Cel mai mare coşmar al Microsoft: Chromebook-urile vor rula aplicaţii Windows

Ziua siguranţei pe internet: care sunt pericolele care ne pândesc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: