Windows Phone întrece Apple în România

Windows Phone întrece Apple în România

Windows Phone a trecut peste Apple FOTO Adevărul

Telefoanele cu Windows Phone au depăşit în cotă de piaţă iPhone-urile în România, potrivit ultimelor date. Acest lucru s-a petrecut şi pe fondul vânzărilor foarte bune pentru terminalul ieftin Nokia Lumia 520.

Potrivit zf.ro, Windows a ajuns la o cotă de piaţă de peste 10% în ultimele două luni ale anului trecut, potrivit datelor GfK şi Vodafone şi Cosmote.

Potrivit lui Bogdan Lerescu, head of terminals la Vodafone România, vânzările de Windows Phone au fost de patru ori mai mari decât în 2012. De asemenea, 12% din vânzările Cosmote reprezintă terminale cu Windows, o creştere de 7% faţă de anul trecut.

Potrivit GfK, valoarea estimată a vânzărilor de telefoane mobile cu Windows Phone a crescut de 3,5 ori de la un an la altul.

Nokia Lumia 1520, cel mai bun telefon de gaming din lume. iPad Air, cea mai bună tabletă

Strategia Microsoft pentru Windows Phone: nu îi mai taxează pe unii producători de telefoane

Cum se explică această creştere? În primul rând trebuie să avem în vedere faptul că gama de telefoane cu Windows Phone e mult mai extinsă acum decât în 2012. De asemenea, telefoanele Nokia au ajuns şi la niveluri mai ieftine din piaţă, mai ales 520 sau 620. Potrivit datelor neoficiale, Lumia 520 a fost printre cele mai vândute telefoane în perioada sărbătorilor de iarnă.

În acelaşi timp, pe piaţa din România Apple vinde prin operatori iPhone 5s, iPhone 5c şi iPhone 4S. Acestea sunt poziţionate la preţuri foarte mari şi nu pot concura neapărat la niveluri de market share, cât la volumul tranzacţiilor. Evident, Android domină piaţa din România. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările