Wi-Fi gratis pentru toţi americanii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA-free-wifi-network

Guvernul american doreşte să creeze o super-reţea Wi-Fi care să acopere o bună parte din Statele Unite iar utilizarea ei să fie gratis.

 Autoritatea americană de telecomunicaţii, FCC, examinează posibilitatea de a crea o super-reţea Wi-Fi care să acopere America în zonele metropolitane dar şi în zonele mai rurale.
 
Reţeaua ar putea utiliza unde eletromagnetice mai puternice în alt spectru (aceleaşi gen de unde care sunt folosite pe AM radio sau TV) decât cele care se găsesc deja în casele oamenilor (folosite în routere domestice). Ele pot pătrunde prin ziduri groase şi pot călători peste dealuri şi ocoli copacii. Practic, totul va fi inundat de aceste unde electromagnetice.
 
 Bineînţeles, unele companii de comunicaţie gen ATT, T-Mobile dar şi unii fabricanţi de procesoare că Intel şi Qualcomm sunt împotriva planului guvernului american de a zgudui puţin industria de telecomunicaţii (o piaţă de 178 miliarde dolari). Prin intermediul reţelei Wi-Fi universale se poate nu doar naviga pe Internet dar şi face apeluri telefonice (prin Skype sau alte programe) ceea ce ar face ca unii clienţi ai acestor companii să renunţe la abonamente.

 Dar alte companii care activează pe Internet, cum e Google sau Microsoft, sunt pentru această super reţea pentru că, potrivit lor, inovaţia va primi un boost ducând probabil la creearea unor noi programe şi aparate care pot ajuta lumea în diferite probleme (inclusiv pe săracii care nu-şi permit un abonament la telefon sau Internet).
 
 Dacă această propunere va fi îmbrăţişată va dura totuşi câţiva ani până să înceapă să devină realitate. Prima măsură care va trebui luată e ca staţiile de TV locale să-şi vândă o porţiune din bandă alocată guvernului (care o va folosi pentru această reţea) şi nu e sigur dacă unele din ele vor fi dispuse să o facă.
 
 Oricum, creearea acestei reţele va trebui întâi să treacă prin furcile caudine ale politicii pentru a fi aprobată. Deocamdată rămâne un plan pe hârtie.

Sursa: Washington Post

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite