WhatsApp şi problemele din Brazilia: interzis pentru a treia oară într-un an

WhatsApp şi problemele din Brazilia: interzis pentru a treia oară într-un an

WhatsApp are, la nivel mondial, peste un miliard de utilizatori. FOTO Engadget

Problemele WhatsApp în Brazilia au început la finalul anului trecut. Un nou episod al acestora s-a derulat recent, când serviciul a fost iar interzis.

O judecătoare din Brazilia a blocat accesul la nivel naţional pentru serviciul WhatsApp. „Ordinul nu a fost respectat, deşi a fost emis de trei ori, necesitând astfel adoptarea unor măsuri coercitive“, a declarat judecătoarea Daniela Barbosa de Souza. Totuşi, WhatsApp a obţinut o mică scăpare printr-o decizie a Curţii Supreme de a permite accesul la serviciu. 

Decizia judecătoarei presupune că operatorii telecom trebuie să interzică accesul la acest canal de chat, altfel riscă amenzi de peste 15.000 de dolari pe zi. Prima dată, serviciul a fost interzis în decembrie, apoi în mai, iar Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook şi cel care conduce compania sub care operează WhatsApp, a spus că e încrezător că aceste probleme vor putea fi rezolvate. Judecătorii din Brazilia se pare că sunt de altă părere.

Mai mult, WhatsApp ar trebui să-şi oprească sistemul de criptare, sau să creeze căi de acces în acesta, dacă vrea să respecte ordinul Braziliei de a furniza informaţii. Sunt circa 100 de milioane de utilizatori în această ţară, iar compania a introdus criptarea anul acesta, astfel că nu „vede“ conţinutul mesajelor. Scandalul dintre Facebook şi Brazilia a fost asemănat cu cel dintre Apple şi FBI, când autorităţile au cerut deblocarea unui iPhone folosit de un atacator. 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările