Vodafone lansează servicii 5G în şapte oraşe din Marea Britanie în luna iulie

Vodafone lansează servicii 5G în şapte oraşe din Marea Britanie în luna iulie

Costul reţelei 5G va fi acelaşi ca cel al reţelei 4G, un beneficiu important pentru utilizatorii din Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşteptarea pentru 5G a fost lungă, însă, odată cu apariţia primelor telefoane capabile să se conecteze la astfel de reţele, implementarea acestora era doar o problemă de timp. 

După SUA şi Coreea de Sud, Marea Britanie este următoarea ţară care intră în lumea 5G, prin intermediul celor de la Vodafone.

Aceştia vor lansa un serviciu 5G în şapte oraşe din insulă, în data de 3 iulie. Astfel, locuitorii din Londra, Liverpool, Manchester, Birmingham, Bristol, Cardiff şi Glasgow vor beneficia de reţeaua 5G, care va fi disponibilă la acelaşi preţ ca cea 4G.

În mod evident, cei care vor dori să beneficieze de acest tip de conectivitate, vor avea nevoie şi de telefoane mobile cu capacităţi 5G pentru a folosi reţeaua, precum noile Xiaomi Mi Mix 3 5G sau Samsung Galaxy S10 5G.

Spania, Italia şi Germania vor beneficia şi ele de lansarea unei reţele 5G de la Vodafone, care va avea probabil loc cândva în timpul verii acestui an, arată cei de la techradar. Spre sfârşitul lui 2019, Vodafone vrea să se extindă şi în alte zone ale Marii Britanii, precum Plymouth, Southampton, Bournemouth sau Stoke-on-Trent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: