VIDEO Suferințele tabletei Microsoft. Rezultatele sunt dezamăgitoare

VIDEO Suferințele tabletei Microsoft. Rezultatele sunt dezamăgitoare

Surface

Lansarea tabletei Microsoft Surface pe 28 octombrie a fost privită ca momentul în care compania condusă de Steve Ballmer va reînvia și va deveni cool în ochii pasionaților de gadgeturi. Cu toate acestea, tableta are deja primele probleme, iar vânzările nu merg atât de bine pe cât și-ar fi imaginat Microsoft.

Ştiri pe aceeaşi temă

Steve Ballmer, șeful Microsoft, a spus într-un interviu pentru ziarul francez „Le Parisien" că vânzările nu merg atât de bine pe cât s-ar fi așteptat. Nu există încă cifre oficiale, mai ales că au trecut doar două săptămâni, dar semnalele nu sunt încurajatoare. În plus, tableta nu a fost încă lansată în toate țările.

Până în momentul de față, compania fondată de Bill Gates a lansat doar o variantă a tabletei, cea cu sistem de operare Windows RT, adică fratele mai mic și mai puțin puternic. Peste aproximativ trei luni, Microsoft va scoate și versiunea cu Windows 8, care va avea un ecran mai bun, cu o rezoluție mai mare și un procesor nou de la Intel.

În comparație, Apple a avut un start impresionant cu iPad 3. În martie, luna lansării gadgetului, americanii au vândut 3 milioane de unități în doar trei zile. Astfel, Surface nu va putea ajunge la aceste cifre, chiar dacă stocul pentru comenzi fusese epuizat inițial foarte rapid.

Defecte din fabrică

Nu numai vânzările sunt o pată întunecată pentru Microsoft. După ce și-au primit tabletele, unii clienți au raportat erori de fabricație grave. Cea mai mare vine de la Touch Cover, coperta care devine și tastatură.

Materialul se rupe în momentul când este atașat tabletei. Mai mulți utilizatori din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii s-au plâns de această problemă pe forumurile oficiale, dar Microsoft nu a răspuns încă. Cel mai probabil este o problemă de stres fizic aplicat asupra materialului, care nu poate rezista tensiunii.

Coperta funcționează și după ce se crapă, dar firele interne apar la suprafață. Nu este un lucru tocmai încurajator pentru clienți, mai ales că Touch Cover este doar o opțiune. Una scumpă, de 119 dolari.

Unul dintre comentatorii de pe forumuri a oferit și sfaturi de întreținere: „Cred că este vorba de tensiunea fizică. De exemplu, dacă țineți tableta în poală, este mai bine să nu vă întindeți după ceva. Dacă îndoiți tastatura, se va rupe", a scris acesta.

Pe lângă acest lucru, unii utilizatori au raportat faptul că sunetul se oprește în mod întâmplător în momentul când tableta este în stand-by, fără să aibă control asupra acestuia.

Cât costă tableta

Microsoft Surface cu Windows RT are trei variante și patru culori. Cea mai ieftină versiune este cea cu o capacitate de stocare de 32 de GB, la 499 de dolari. Varianta cu tastatură costă 599 de dolari, iar cea de 64 de GB cu tastatură ajunge la 699 de dolari. Gadgetul nu este disponibil încă în România, iar în Europa a ajuns doar în câteva țări. În comparație, iPad vine în trei modele, de la 499 la 699 de dolari.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările