VIDEO Nokia actualizează vechile modele de Lumia la Windows Phone 7.8

VIDEO Nokia actualizează vechile modele de Lumia la Windows Phone 7.8

Vechile modele de Lumia vor primi ultima actualizare de la Nokia. FOTO Adevărul

Vechile modele de Nokia Lumia nu vor avea parte de Windows Phone 8, dar compania şi-a respectat promisiunea şi a început livrarea versiunii Windows Phone 7.8. Schimbările, dincolo de ecranul de start, sunt destul de puţine, dar bine venite.

Lumia 800 şi Lumia 900 sunt telefoanele emblemă pe care Nokia le-a lansat cu Windows Phone 7 şi care acum se vor bucura de ultima versiune a acestui sistem de operare. Ecranul principal va veni cu cea mai mare schimbare, va prelua aspectul celui de Windows Phone 8, iar aplicaţiile noi completează lista, după cum se arată pe blogul companiei.

Pe site-ul Nokia este disponibil şi un ghid pentru actualizarea telefonului. Este nevoie de programul Zune pe PC sau aplicaţia Windows Phone pentru Mac OS. Lista de îmbunătăţiri cu care vine această versiune numără funcţile de Internet Sharing, de Bluetooth Sharing, şi unele care acoperă partea de imagistică şi localizare: aplicaţia Camera Extras, Play To şi City Lens. 

Camera Extras vine cu patru moduri noi de a face poze: Smart Group Shot - pentru fotografiile de grup, şi presupune că o fotografie este realizată din alte 5; Action Shot - un mod pentru pozele realizate în mişcare; Self Timer - pentru fotografiile pe care nu le poţi face chiar în acel moment; şi Panorama - e destul de sugestiv, creează panorame. Tot în domeniul multimedia este şi Play To care permite trimiterea pozelor sau videoclipurilor de pe telefon direct către alt dispozitiv care suportă transferul DLNA.

În final, City Lens este o aplicaţie pentru realitate augmentată care pune pe hartă toate punctele de interes din zona în care te regăseşti. City Lens este utilă atunci când cauţi ceva, dar nu cunoşti zona şi obiectivul poate fi în spatele unei clădiri. În aplicaţie apare cu poziţia sa geografică exactă.

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: