VIDEO Nexus One, rivalul lui iPhone

VIDEO Nexus One, rivalul lui iPhone

Nexus One

Compania Google va lansa marţi, 5 ianuarie, primul telefon mobil propriu, Nexus One, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nexus One, dezvoltat de compania HTC din Taiwan, reprezintă o mutare semnificativă în planul Google de a vinde un telefon de ultimă generaţie direct consumatorilor, fără ca aceştia să fie obligaţi să aibă un abonament la un anumit operator de telefonie.

Popularul iPhone de la Apple, de pildă, este, în SUA, disponibil doar prin intermediul AT&T, pe când cumpărătorii telefonului Google vor putea să-şialeagă singuri compania furnizoare de telefonie mobilă. Potrivit Gizmodo, blog specializat în domeniu, Nexus One va costa 530 de dolari fără abonament şi 180 de dolari cu un abonament de doi ani la T-Mobile.

Se aşteaptă ca telefonul să fie unul foarte rapid, dotat cu un chip Snapdragon, ecran touchscreen de mare rezoluţie, fără taste şi mai subţire decât iPhone. Aparatul va fi de asemenea dotat cu o cameră foto neobişnuit de performantă pentru un telefon. Prin opţiunea voce-text va permite dictarea e-mail-urilor şi a notiţelor vorbind direct cu telefonul.

Primul telefon Google, Nexus One

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: