VIDEO MWC 2014 Yota Phone 2 - telefon cu spirit rus - are două feţe şi caracteristici din ce în ce mai bune

VIDEO MWC 2014 Yota Phone 2 - telefon cu spirit rus - are două feţe şi caracteristici din ce în ce mai bune

Yota Phone 2 este un telefon un pic mai frumos şi cu un ecran principal mai mare

La MWC 2014 - Mobile World Congress 2014, ruşii de la Yota au venit cu o nouă versiune a smartphone-ului lor dublu, Yota Phone. Acesta are un ecran e-ink pe partea din spate, unde putem primi notificări, putem avea un flux de Facebook sau rezultatele ultimelor meciuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

La standul Yota din sala a doua a Fira Gran Via din Barcelona e aglomeraţie şi dintr-un motiv bun. Ruşii impresionează prin inventivitatea lor. Yota Phone e un telefon care are Android 4.2.2. Jelly Bean, modificat foarte puţin, dar pe partea din spate există un ecran. Directorul Yota explica în momentul în care am ajuns la standul lor că există 60 de moduri de folosire a telefonului.

Cum se foloseşte ecranul de pe spate? El nu porneşte automat, ar fi chiar ciudat şi nu ar mai exista intimitate, dacă fluxul de Facebook ar fi acolo în permanenţă. Să zicem că suntem în metrou. Intrăm în meniul de aplicaţii, în dreptul Yota Apps. Acolo găsim modalităţile prin care putem folosi ecranul de pe spate. Selectăm Facebook, iar din colţul din dreapta sus punem aplicaţia pe ecrnaul E-Ink. Apoi, putem bloca telefonul principal şi putem folosi ecranul semi-tactil, care consumă foarte puţină energie.

Yota Phone nu e un telefon de top. Nu vă imaginaţi aşa ceva. Cu toate acestea, inovaţia costă, iar telefonul ruşilor ajunge la 400 de euro, potrivit reprezentanţilor de la stand.

Vechea generaţie (foto jos) era mai mică. Filosofia s-a păstrat

Generaţia a doua impresionează şi prin dotări

Ecranul de pe spate poate fi folosit prin atingeri pentru a da paginile, iar în partea inferioară putem să ne întoarcem la aplicaţia anterioară. Tot o glisare pe partea inferioară, tactilă, a telefonului, sub ecran, acţionează ca butonul de Home pe alte telefoane Android. Nu este o mişcare neapărat inspirată, dar Yota a vrut să fie diferită şi aici. Sincer, e o mişcare obositoare, în locul butoanelor tactile sau fizice de pe alte telefoane cu Android.

Am găsit telefonul a fi unul mediu. Viteza nu impresionează, nici pe telefonul Android principal. De asemenea, designul nu este unul care iese în evidenţă, semănând cu Samsung Nexus de acum doi ani.

Ecranul e de 5 inci, şi e aproape o binecuvântare să mai vezi telefoane mici, în momentul când Huawei vorbeşte de telefoane de 7 inci. Faţă de versiunea anterioră, acesta a fost mărit cu 0,7 inci. Ecranul EPD de pe spate, ca de pe Kindle, are 4,7 inci, dar este suficient pentru a citi sau pentru a primi notificări fără să consumi foarte multă baterie. Impresionant că Yota a pus un display Full HD, cu o densitate a pixelilor de 442 de pixeli pe inch.

Telefonul are un procesor Qualcomm Snapdragon 800 şi NFC. Procesorul este unul quad core la 2,3 Ghz. Camera foto este de 8 megapixeli. Faţă de generaţia anterioară, pe care o puteţi vedea în galeria foto pentru o comparaţie, camera a fost mutată în partea superioară. La Yota Phone 1, camera era în partea de jos a terminalului. 

Mulţumim Orange România pentru susţinerea acordată în deplasarea la MWC 2014. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările