VIDEO Cel mai mare telefon Nokia a ajuns în magazinele online din România

VIDEO Cel mai mare telefon Nokia a ajuns în magazinele online din România

Nokia Lumia 1520 e un uriaş de 6 inci FOTO SlashGear

Nokia Lumia 1520, cel mai mare telefon al companiei finlandeze, este deja disponibil în oferta unui magazin local. Telefonul uriaş are un preţ de 2.800 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lumia 1520 păstrează liniile de design ale Nokia de până acum şi aduce aminte de fratele său mai mic şi mai fin, Lumia 925. Dar telefonul e un adevărat monstru, care a modificat şi felul cum arată Windows Phone, adăugându-i o coloană laterală pe ecranul principal cu Live Tile-uri.

Telefonul a fost anunţat astăzi în ofertă de către QuickMobile la 2.800 de lei, în patru variante de culoare: alb, negru, roşu şi galben.

Terminalul e unul cu adevărat performant şi care poate concura cu rivalii săi. Faţă de anii trecuţi, Nokia nu mai are o deficienţă de putere, având acelaşi procesoare ca şi pe telefoanele rivale.     

Samsung Galaxy Note 3, tot cu 32 de GB de stocare costă cu 100 de lei mai mult. De asemenea, HTC One Max are acelaşi preţ ca şi Nokia Lumia. Mai ieftin ar fi Sony Xperia Z Ultra, dar la 6,4 inci este un uriaş de 2.400 de lei la 16 GB.

Phabletele ieftine ar fi Samsung Galaxy Mega 6.3, la 1.800 de lei şi Asus Fonepad FHD 6 la aproximativ 1.700 de lei.

Caracteristici tehnice

Lumia 1520 este un telefon cu un ecran de 6 inci şi o rezoluţie 1080p. Procesorul este unul Snapdragon 800, ca şi pe Galaxy Note 3, dar şi ca pe tableta Lumia 2520. Este tactat la 2,2 Ghz şi are patru nuclee. Nokia nu a făcut compromisuri nici la memoria internă: 2 GB RAM şi capacitate de stocare de 32 de GB, la care se adaugă 7 GB în SkyDrive şi suport pentru microSD până la 64 de GB.

Camera foto este una PureView, dar redusă la 20 de megapixeli. Cu toate acestea, păstrează stabilizarea optică, oversampling-ul şi capabilităţile de zoom. De asemenea, este completată şi de aplicaţia Nokia Camera, dar şi noua aplicaţie Nokia Storyteller, care permite lipirea imaginilor şi videoclipurilor, pentru realizarea unui colaj. De asemenea, Storyteller realizează o călătorie cronologică a imaginilor, cu ajutorul integrării cu Here Maps. Camera frontală este de 1,2 megapixeli. Bateria integrată poate fi încărcată şi wireless, clasic pentru Nokia şi are o capacitate de 3.400 de miliamperi.

Ce lipseşte? Spre deosebire de Samsung Galaxy Note 3, phableta de la Nokia nu are suport pentru stylus. Nokia a preferat o carcasă subţire. Cu toate acestea, există o husă care acţionează şi ca stand, pentru ca telefonul să stea pe birou şi să ne putăm uita la notificări sau la un film.

REVIEW Nokia Lumia 1020 - Revoluţia megapixelilor este un mit, Nokia a învins prin înghesuiala megapixelilor

REVIEW Nokia Lumia 925 - cântec de lebădă inconsistent - e de ajuns o cameră de excepţie?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările