VIDEO „Japonezul“ Xperia Z poate fi asamblat în mai puţin de 5 minute. Sony pregăteşte şi tableta Xperia Z

VIDEO „Japonezul“ Xperia Z poate fi asamblat în mai puţin de 5 minute. Sony pregăteşte şi tableta Xperia Z

Sony afirmă că Xperia Z este rezistent la apă şi praf.

La CES 2013, Sony şi-a prezentat ultimul smartphone care va servi drept rival pentru HTC Butterfly şi noile modele cu ecran full HD. Se pare că pe cât este de dotat, pe atât de simplu este de asamblat, un inginer Sony reuşind asta în 5 minute. Iar japonezii pregătesc şi o „soră mai mare“ pentru telefon, şi anume Xperia Tablet Z

Sony Xperia Z vine cu dotări impresionante, printre care un ecran full HD de 5 inci, procesor quad-core de la Qualcomm şi o cameră capabilă HDR. Este şi un aparat rezistent la praf şi apă, iar sistemul de operare va fi Android 4.2 Jelly Bean. Sony a vrut să demonstreze, prin videoclipul recent publicat, că telefonul nu este deloc greu de asamblat, notează GSMArena

Cu câteva unelte şi toate cunoştinţele pe care le deţine despre telefon, un inginer a reuşit ca în 5 minute să adune o masă plină cu componente în ceea ce este smartphone-ul de top Sony. Pe lângă smartphone, pe bancul de (re)asamblare au mai fost alte două produse Sony şi acestea fiind întregite în acelaşi timp.

Xperia Z, complet asamblat şi livrat la cutie, va fi disponibil începând cu luna martie, la un cost de peste 2.800 de lei, conform preţului cu care a fost listat în Marea Britanie, dar se poate să ajungă chiar mai devreme în unele zone. Un distribuitor autorizat Sony din Polonia indică data de 18 februarie drept posibilă pentru lansare. Preţul este însă mai mare decât în Regatul Unit, adică aproape 3.000 de lei.

În ceea ce priveşte tabletele Sony, cea mai bună disponibilă acum este Xperia S care va căpăta însă un „urmaş“ sub forma Xperia Z. Potrivit „Venture Beat“, Sony şi operatorul japonez NTT Docomo vor anunţa oficial noua tabletă pe 22 ianuarie. Dispozitivul a fost „scăpat“ pe site-ul operatorului şi zvonul s-a răspândit rapid.

Specificaţiile nu sunt, deocamdată, certe, dar cel mai probabil va fi o tabletă cu ecran de 10,1 inci. Display-ul va fi full HD şi vor folosi tot procesoare Qualcomm quad-core. Spaţiul de stocare este presupus a fi de 32 GB, iar memoria RAM de 2 GB. Sony ar putea include şi o cameră principală de 8 megapixeli, pentru a se detaşa în zona multimedia de ceilalţi producători, scrie „Pocketlint“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: