VIDEO Cât de greu şi de costisitor este să păcăleşti recunoaşterea facială de pe iPhone X

VIDEO Cât de greu şi de costisitor este să păcăleşti recunoaşterea facială de pe iPhone X

Foto: Cnet

Una dintre noutăţile cu care cei de la Apple au venit în acest an este controversata Face ID, funcţia de recunoaştere facială care este prezentă pe noul flagship al companiei californiene, iPhone X.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre cele mai vechi şi mai renumite firme de securitate cibernetică prezente pe piaţa mondială, Bkav, şi-a setat ca obiectiv păcălirea Face ID. Dacă s-a demonstrat deja până acum că e posibil să ”fraiereşti” detecţia facială cu gemeni, de acum am aflat că se poate şi cu ajutorul unei măşti ceva mai speciale.

Specialiştii de la Bkav au înţeles cum funcţionează algoritmul din spatele Depth Camera, cel care mapează cu ajutorul unor puncte infraroşii faţa deţinătorului terminalului, şi au reuşit să îl păcălească cu o mască artizanală, realizată cu ajutorul unor artişti plastici. După cum se poate vedea şi în clipul video, cu ajutorul măştii au fost recreate puncte cheie distinctive de pe faţa utilizatorului de iPhone X.

Cu ajutorul acestei măşti, Face ID a fost păcălit, iar terminalul de 1000 de dolari s-a deblocat fără prea mare efort. Ceea ce este şi mai interesant e că realizarea acestui tip de mască facială costă în jur de 150 de dolari şi este astfel accesibilă oricui.

citeste totul despre: